Elektrisch Vervoer
Image default
Aanbiedingen

De leukste kerst-tradities in andere landen

Iedere cultuur heeft zo zijn eigen kersttradities. Zo toveren veel Nederlandse families met de kerstdagen het gourmetstel op tafel. Voor ons is dit allemaal heel normaal, maar voor de mensen die uit andere culturen komen is dit een apart fenomeen. Lees snel verder om meer te lezen over de bizarre en bijzondere kersttradities in andere landen! 

 

Zweden > geitjes van stro 

In Zweden komen de mensen de kerstdagen niet door zonder een geit. Dit dier zou de boze geesten kunnen verdrijven, en speelt daarom een grote rol. De kinderen in Zweden verkleden zich rond de kerst vaak als geitje en het is daar heel normaal elkaar een geitje van stro cadeau te geven. Al meer dan 50 jaar lang wordt er op een bekend plein in Zweden op 1 december een reusachtige kerstgeit gebouwd. Daaruit is een hele andere traditie ontstaan. De inwoners van Zweden proberen die kerstgeit namelijk in brand te steken. 

 

Verder markeert in Zweden het Luciafeest het begin van de kerstperiode. Het Luciafeest is een traditioneel Zweeds lichtfeest waarbij meisjes in witte jurken met een krans en kaarsjes op hun hoofd ouders, broers en zussen ontbijt komen brengen. Ieder dorp in Zweden kiest elk jaar een eigen ‘Lucia’ en er worden gele saffraan broodjes gegeten. 

 

Mexico > 8 dagen kerst optochten

Mocht je een echte kerst fan zijn dan kan je geluk niet op in Mexico! In Mexico begint kerst namelijk al op 16 december. Maar liefst 8 dagen lang kun je genieten van verschillende optochten waarbij Maria en Jozef worden gedragen. Hiermee willen ze uitbeelden hoe Maria en Jozef op zoek waren naar een slaapplek. Op de laatste dag maakt ook baby Jezus deel uit van de optocht en wordt hij aan het einde van de avond in zijn houten kribbe toegedekt. 

 

Polen > samen een wafelbrood eten 

De mensen in Polen strooien er rond de kerstperiode vrolijk op los met stro. Ze gooien het stro op de vloer en zelfs op de eettafel onder het tafelkleed. Dit doen de mensen uit Polen ter herinnering aan de stal van Bethlehem. Het stro zou uit de kribbe van Jezus komen. 

 

Voordat de mensen uit Polen aan het kerstdiner beginnen eten ze oplatek. Dit is een plat wafelbrood wat je kunt vergelijken met een hostie. Het brood gaat rond of je eet een stukje van elkaars oplatek. De mensen doen dit om elkaar het allerbeste te wensen. Mocht je er niet zijn met de kerstdagen, dan krijg je een stukje oplatek door de brievenbus. 

 

Verder is het in Polen ook heel normaal om aan tafel een plek extra op te dekken. Deze plek staat symbool voor gastvrijheid en eventueel overleden dierbaren. 

 

Nederland > samen de kerstboom versieren

In Nederland is het een traditie om ieder jaar samen met je gezin de kerstboom op te tuigen. Ook worden er tegenwoordig steeds meer tuinen mooi verlicht. De mooiste kerstversiering voor zowel binnen als buiten vind je op Kerstverlichting.nl


Mocht je vragen hebben over de producten kun je vrijblijvend contact opnemen met de medewerkers!

 

https://kerstverlichting.nl/

Gerelateerde artikelen

Betaalbare en functionele raambekleding voor op het kantoor

Elektrisch leasen is populairder dan ooit

Ga voor leuke groepsactiviteiten naar dit bedrijf