Elektrisch Vervoer
Image default
Bedrijven

Grondige schoonmaak van je huis

Iedereen met een huis of appartement kent het wel. Een of twee keer per week maak je elke ruimte in het huis schoon. De vloer maak je schoon door te vegen, stofzuigen en te dweilen. Kastjes en meubilair wordt afgestoft en schoongeveegd. Ruimtes die vaker vies of nat worden zoals de keuken en badkamer moet je grondiger schoonmaken. Dit doe je met goed schoonmaak spul.

Het interieur is echter niet het enige dat vies kan worden aan een huis. De buitenkant van het huis wordt namelijk dag en nacht blootgesteld aan de elementen. Dit kan veel vuiligheid en schade veroorzaken.

Het exterieur van je huis schoonmaken

Het exterieur van je huis hoef je niet zo vaak schoon te maken als het interieur. Toch doe je er goed aan om zeker één keer per jaar eens erna te kijken. Natuurlijk zul je de ramen die makkelijk bereikbaar zijn vaker per jaar schoonmaken. Het is namelijk geen gezicht om van binnenuit naar vuile ramen te kijken.

Mocht je rolluiken hebben, dan zul je deze ook eens moeten nalopen. Rolluiken schoonmaken wordt vaak vergeten. Vuil kan zich echter goed ophopen in de ventilatiegaten van de rolluiken. De meeste rolluiken zijn ook nog eens wit. Hierop zul je dan ook snel viezigheid op zien. Je rolluiken schoonmaken kun je ook uitbesteden aan een extern bedrijf, net zoals het schoonmaken van de rest van het huis.

Veel mensen hebben trouwens problemen om ramen schoon te maken, zonder strepen te krijgen. Dit voorkom je door eerst een spons in water met afwasmiddel te dompelen. Daarna maak je de ramen schoon. Droog daarna de randen en kozijnen rondom de ramen, anders blijft het vuil hierop zitten. Vervolgens maak je de ramen droog met een raamwisser. Maak daarna nog de onderkant van de ramen droog.

Een nieuw likje verf geven

Als je toch bezig bent met het exterieur van je huis, bekijk dan eens of de kozijnen en deuren een nieuw laagje verf nodig hebben. Na een aantal jaar is dit handig, omdat de verfkleur dof wordt door de weerselementen. Met een nieuw likje verf ziet jouw huis er weer als nieuw uit.

https://lavarecleaningservice.nl/rolluiken-schoonmaken/