Elektrisch Vervoer
Image default
Auto's en Motoren

Tips voor onderhoud aan je auto tijdens de wintermaanden

 

Tijden de wintermaanden, brengen velen van ons meer tijd binnen door. Dit betekent dat we minder vaak een rondje om de auto lopen om te kijken of alles nog in orde is. Toch is dit erg belangrijk! Als je niet wilt dat je tijdens een sneeuwstorm langs de kant van de weg komt te staan omdat je auto niet wil starten, dan moet je wat basisonderhoud bijhouden. Hieronder vindt je een aantal tips voor het onderhoud van je auto, waarmee je de wintermaanden goed doorkomt.

Check de remmen

De rem is natuurlijk één van de belangrijkste onderdelen wanneer het om de auto gaat. Zonder rem is het levensgevaarlijk om maar een meter met de auto te rijden. Om een goede indruk te krijgen is het belangrijk om op een droog wegdek met droge banden te remmen. Wanneer je niet snel genoeg stilstaat of je remmen hoort piepen, dan weet je zeker dat je naar de garage moet. Om het echt zeker te weten, kun je het beste een test doen in de garage

Check de verlichting

Zeker wanneer het buiten koud is, is het verleidelijk om zo snel mogelijk in je auto te stappen en de verwarming aan te zetten. Toch is het belangrijk om regelmatig te controleren of de verlichting het nog doet. Wanneer je om de auto heen loopt, weet je snel genoeg of de voor en achterlampen het doen. Hetzelfde geldt voor de knipperlampen. Wanneer je het echt goed wilt doen, dan check je ook de remlichten. Het makkelijkste is, om daar hulp bij de vragen aan iemand uit je omgeving. zodoende kun je remmen en controleren tegelijk.

Controleer je banden!

Zorg ervoor dat je banden goed opgepompt zijn en voldoende profiel hebben. Zo blijf je veilig op de weg tijdens winterse weersomstandigheden. Wanneer je het echt goed wilt doen, dan kies je natuurlijk voor aparte winterbanden. In sommige landen zijn ze verplicht. In Nederland zijn ze aan te raden.

Check de ruitenwissers

In de winter kan het zowel sneeuwen als stevig regenen. Omdat de kans bestaat dan de ruitenwisservloeistof bevriest, is het belangrijk om anti vries vloeistof toe te passen. Dit is samen met het zorgen voor goed werkende ruitenwissers inclusief goede ruitenwisserbladen, erg belangrijk. Tenslotte is het verstandig om diepe kringen van je ruiten te halen. Dit zorgt ervoor dat de bladen vlekkeloos hun werk kunnen doen.