Elektrisch Vervoer
Image default
Vervoer en transport

Werken in het openbaar vervoer in de grote stad? Zo doe je het!

Wanneer je zelf in een grote stad woont of werkt is het je vast al eens opgevallen: het openbaar vervoer is een essentieel onderdeel van het dagelijks leven in deze drukke steden. Of het nu gaat om een bus, taxi, tram of trein, deze vervoersmiddelen zijn in veel gevallen een goede manier om makkelijk jouw bestemming te bereiken. Mocht je nu zelf ook geïnteresseerd zijn is het besturen van een van deze vervoersmiddelen, lees dan vooral verder! Wij zetten de opties voor je op een rijtje.

 

Wordt buschauffeur

Wil je een buschauffeur worden? Dan is het allereerst van belang dat je in het bezit raakt van het juiste rijbewijs. Hiervoor zul je dus eerst een opleiding moeten volgen. Meestal worden deze opleidingen aangeboden bij de openbaarvervoersbedrijven zelf.

 

Omdat je als bestuurder van een bus ook veel in aanraking komt met mensen en een groot verantwoordelijkheidsgevoel moet hebben word je tijdens deze opleiding niet alleen geleerd hoe je een bus moet besturen. Naast het veilig vervoeren van passagiers leer je ook over het omgaan met vervelende situaties.

 

Ga aan de slag als taxichauffeur

Voor het besturen van een taxi heb je geen speciaal rijbewijs nodig. Echter moet je wel in het bezit zijn van een taxipas, die je kunt verkrijgen door een opleiding te volgen. Wil je bijvoorbeeld graag een taxichauffeur worden in Leiden? Ga dan opzoek naar taxi opleidingen in Leiden.

 

Tijdens de opleiding tot taxichauffeur leer je over alle verkeersregels en het omgaan met passagiers. Naast het volgen van deze opleiding is het ook belangrijk dat je een verklaring omtrent gedrag (VOG) aanvraagt.

 

Wordt een treinmachinist

Heb je meer interesse in het besturen van een trein? Ook hiervoor zul je een speciale opleiding moeten volgen. Deze opleiding duurt twee jaar en kun je volgen op mbo-niveau 3. Je leert hier onder andere over hoe je de speciale seinen moet leren, hoe je op tijd moet vertrekken en over andere veiligheidssystemen op het spoor.

 

Heb je interesse in een baan in het openbaar vervoer? Kijk dan dus vooral naar een van deze (en vele andere) mogelijke opleidingen die je op de beste manier kunnen voorbereiden op een carrière binnen deze sector.

https://taxiopleidingleiden.nl/