Elektrisch Vervoer
Image default
Bedrijven

4 E-bike oplaadtips om de levensduur van de batterij te verlengen

Of u nu een ontspannen ritje door het park maakt of ’s ochtends het spitsverkeer trotseert tijdens uw woon-werkverkeer, u wilt er natuurlijk zeker van zijn dat u veilig op uw e-bike kan rijden en ervan weet te genieten. Om dit te kunnen doen, is het vanzelfsprekend dat alle onderdelen van uw elektrische fiets in goede staat verkeren. Een van de belangrijkste onderdelen is de accu van uw e-bike. U wilt ervoor zorgen om deze in goede conditie te behouden. Daarom hebben we hier vier e-bike oplaadtips die ontworpen zijn om uw e-bike accu langer mee te laten gaan.

  1. Laad de accu van uw nieuwe e-bike volledig op

Heeft u zojuist uw nieuwe e-bike aangeschaft, neem dan de tijd om de batterij volledig op te laden. We raden u aan om de batterij tot 12 uur lang op te laden. Deze lange eerste lading verzekert dat de stroom door de gehele accu loopt en dat deze direct uit de doos in goede staat verkeert.

2. Laad de accu van uw e-bike regelmatig op

De lithium accu’s die in onder meer voor het topmerk Riese Mulle E Bike worden gebruikt, en in feite de dezelfde soort accu die in de meeste e-bikes worden gebruikt, zouden langer mee moeten gaan als ze regelmatig worden ingezet en opgeladen. U hoeft de accu van uw e-bike niet volledig te laten ontladen voordat je hem weer in het stopcontact steekt. Sterker nog, om de batterijcapaciteit optimaal te houden, is het aan te raden om de batterij vooral niet volledig te ontladen. Probeer in plaats daarvan de batterij weer op te laden wanneer deze tussen de 30% en 60% van zijn capaciteit over heeft. 

3. Vermijd temperatuurextremen

E-bike accu’s denken net zo over het weer als de meeste fietsbestuurders – mildere temperaturen zijn simpelweg beter! Om de levensduur van de accu van uw elektrische fiets te verlengen, moet u ervoor zorgen om de extreme temperaturen vermijden, zowel tijdens het gebruik als tijdens het opladen van de accu. U kunt de batterij daarom beter opladen binnenshuis, in plaats van bijvoorbeeld de koude schuur. 

4. E-Bike niet in gebruik? Sla uw batterij veilig op

Soms moet u de accu’s van uw e-bike opslaan omdat u bijvoorbeeld van plan bent om uw e-bike een poosje niet te gebruiken. Misschien staat u wel op het punt om op reis te gaan en laat u uw elektrische fiets thuis achter, of wellicht is het te koud om buiten te rijden. Mocht uw elektrische fiets voor een poosje ongebruikt achterblijven, laat de batterij dan in elk geval niet leeg achter. In plaats daarvan, zorg ervoor dat de batterij ongeveer 40% tot 70% van zijn volledige capaciteit heeft.

 

https://shop.qicq.nl/elektrische-fietsen/riese-mueller/