Elektrisch Vervoer
Image default
Auto's en Motoren

Tips voor een wintersport met de elektrische auto

Het is weer bijna tijd voor je jaarlijkse wintersport. Dit jaar vertrek je voor het eerst naar je winterse bestemming met een elektrische auto, dat zal even wennen zijn! Hieronder enkele tips voor een wintersport met de elektrische auto. 

Tip: Vergeet ook vooral geen sneeuwkettingen mee te nemen! Je kunt eenvoudig Sneeuwkettingen kopen via Sneeuwkettingen4u.nl.

Plan je route

Plan goed je route en ook je tussenstops waar je de auto op wilt laden. Dit voorkomt stress en ongemak onderweg. Door van tevoren de stops te bepalen kun je ook kijken of het stops zijn die ook ’s avonds geopend zijn of alleen binnen bepaalde tijden en wat voor laadpalen ze op locatie hebben staan. Zo voorkom je dat je onderweg stil komt te staan, omdat de stop waar je op had gerekend gesloten is of andere laadpalen heeft dan je had verwacht. 

Actieradius

Elke elektrische auto heeft een ‘actieradius’ die opgegeven is door de producent die de auto zou moeten kunnen halen. Echter wijkt deze vaak af. Kijk dus gewoon naar de boordcomputer om een meer accurate schatting van de actieradius te hebben. Zeker met een zwaar beladen auto, veel rijden in de bergen of door sneeuw, kan de actieradius sneller dalen.

Laadpalen kiezen en de juiste laadpas

Kijk vooraf ook goed of de locaties waar je wilt stoppen de juiste laadpalen hebben die passen op jouw auto. Ook kun je beter van tevoren checken of jouw laadpas een volledige dekking kent in het vakantieland waar je naartoe gaat. Zo niet, zorg dan voor meerdere passen om niet verrast te worden en je auto niet op te kunnen laden op die locatie.

Hotel met laadpaal boeken

Boek een hotel met laadpaal om er zeker van te zijn dat je een stop hebt met laadpaal. Zo kun je je auto ’s nachts op laten laden en kun je ’s ochtends weer opgeladen en fris op weg naar je vakantiebestemming.

Koop de juiste sneeuwkettingen

Is de verwachting dat het fors gaat sneeuwen? Check dan tijdig je sneeuwkettingen. Goede sneeuwkettingen van Pewag schaf je vooraf eenvoudig online aan met behulp van de juiste bandenmaat.