Elektrisch Vervoer
Image default
Auto's en Motoren

Autoverzekering direct afsluiten om boetes te voorkomen

Nee, niemand pusht je. Het is alleen wel nodig om je autoverzekering direct afsluiten. Ga daar niet weken maar ook niet een dag mee wachten. De wet verplicht je op straffe van boetes om, zodra je een auto op je naam krijgt, meteen een autoverzekering te regelen. Uitstelgedrag wordt niet getolereerd. Ben jij eigenaar en kentekenhouder van je kersverse wagen, dan gaat de verzekeringsverplichting onmiddellijk in. Gelukkig is in de online wereld ‘direct’ en ‘meteen’ mogelijk. Online heb je zo je autoverzekering voor elkaar. En ook op elk moment. Heel handig als je met je nieuwe auto nog de weg op moet om thuis aan te kunnen komen. Denk je daarna dat je wel heel snel een wellicht te dure verzekeraar hebt genomen? Geen probleem, je hebt 14 dagen bedenktijd en kunt zonder gevolgen nog even naar een goedkopere zoeken.

Autoverzekering direct afsluiten geeft zekerheid

Voor wie wat vrijer omgaat met de wet en wel het risico wil nemen om een kort ritje naar huis onverzekerd te rijden… die zou de hoogtes van de boetes er eens bij moeten nemen. Dat gaat in de papieren lopen. Je kunt die honderden euro’s beter in je broekzak houden en bij de autodealer in een paar minuten je verzekering regelen voor je in je nieuwe bolide stapt.

Enorme kosten

Het kan nog veel erger. Wat als je in die paar kilometer rijden betrokken raakt bij een ongeval? Zonder een autoverzekering direct afsluiten? Dan ben jij de sjaak want wie gaat er dan aangerekend worden voor schade en vervolgschade? Jazeker, jij. Voorkom zulke volstrekt onnodige kosten en sluit dus direct een autoverzekering af. Ga je illegaal de weg op en sluit je helemaal niets af? Dan heb je snel van de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) een waarschuwing op de deurmat. Met daarna al een forse boete.

Nog even geen autoverzekering direct afsluiten

Er is een uitzondering op de regel. Je auto kan onverzekerd blijven. Dat geldt als je een auto koopt waar je bijvoorbeeld aan wilt werken. Die zet je dan in je garage of schuur om hem op te knappen. Je gaat er dus niet in rijden. Dan kun je het kenteken schorsen. Met als gevolg dat je maximaal een jaar niet verzekerd hoeft te zijn. En geen wegenbelasting betaalt. Het is wel verboden om met de auto dan op de openbare weg te komen, zelfs al is het voor een testritje. Aan het eind van het jaar kun je het kenteken weer schorsen. Dat kost wel wat maar veel minder dan een autoverzekering en de wegenbelasting. Reken op een paar tientjes per jaar aan schorsing kosten.

Opsporing van onverzekerden

Je komt ze nog wel tegen, die sujetten die alsnog lekker onverzekerd over het asfalt gassen en niet van plan zijn om een autoverzekering direct afsluiten. Illegaal autorijden is wel minder geworden en dat komt deels door strengere wetgeving. Ook heeft de RDW meer handen en voeten gekregen om onverzekerden op te sporen en te beboeten. Zelfs rijbewijzen kunnen worden ingetrokken. De digitale koppeling van databestanden helpt ook om onverzekerden alsnog in hun kladden te grijpen.

Banken en verzekeringen vergelijken doe je op de vergelijkingssite Geld.nl!