Elektrisch Vervoer
Image default
Auto's en Motoren

Een elektrische auto kopen, nieuw of tweedehands?

In 1997 werd de eerste semi-elektrische auto uitgebracht: de Toyota Prius. Sindsdien is de productie van elektrische auto’s snel gegaan. Vervolgens werd de eerste volledig elektrische auto uitgebracht: de Tesla. De populariteit van elektrische auto’s stijgt ieder jaar. Dit is niet zo gek, de elektrische auto neemt namelijk vele voordelen met zich mee. Ze leveren namelijk een bijdrage aan het milieu met de minimale CO2 uitstoot. Word jij ook enthousiast van een elektrische auto kopen en zou je er graag zelf een willen aanschaffen? Dan zijn er natuurlijk een paar belangrijke zaken om over na te denken. Ga je voor een bepaald merk of model? Zijn er bepaalde features die echt niet mogen ontbreken aan jouw toekomstige elektrische auto? Ga je voor nieuw of tweedehands? Bovendien is er ook een optie om jouw oude auto in te ruilen voor een nieuwe. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk? Lees snel verder om erachter te komen.

Ontvang online een bod

Wil je je auto inruilen? Ga dan naar een betrouwbaar en ervaren autoverkoopbedrijf om je auto in te ruilen en dan ontvang je een inruilvoorstel. Een inruilvoorstel is vaak gratis en geheel verblijvend, hierdoor zit je nergens aan vast. Online kun je je gegevens, specificaties en foto’s invullen en vervolgens krijg je binnen 24 uur online een bod terug op je inruilauto. Dit is prettig als je direct een nieuwe elektrische auto wilt kopen. Zo kun je de inruilprijs direct verrekenen met de aanschafprijs van de nieuwe auto.

Omruilen van de auto’s

Ben je akkoord gegaan met het online bod, dan worden de auto’s gewisseld bij jou thuis. De nieuwe elektrische auto wordt gebracht en de inruilauto wordt voor jou opgehaald. Er vindt een korte inspectie plaats van jouw oude auto of alle opgegeven informatie en specificaties kloppen. Daarnaast wordt er ook gecontroleerd of de technische en optische staat klopt zoals jij het opgegeven. Door deze inruilservice hoef je niet eens meer de deur uit.

Voordelen van een online inruilservice

Een online inruilservice neemt vele voordelen met zich mee. Je hoeft niet langs te gaan bij inleverpunten. Daarnaast heb je ook niet te maken met het gedoe van potentiële kopers ontvangen bij je thuis. Dit scheelt je allemaal een hoop tijd, gedoe en moeite. Je wilt tenslotte dat het inruilen transparant, eenvoudig en snel verloopt. Zo heb jij zo snel mogelijk jouw nieuwe elektrische auto bij jouw thuis staan.