Elektrisch Vervoer
Image default
Bedrijven

Een laadpaal laten plaatsen, is het nodig om je groepenkast uit te breiden?

Elektrisch rijden wordt steeds populairder en over een aantal jaar zien we bijna niets meer anders dan elektrisch. Bij een elektrische auto komt soms nog wel iets meer kijken dan je zou denken. Zo moet je auto goed opgeladen zijn als je wilt rijden, het opladen van een auto kan je doen door middel van een laadpaal. Hoe je een laadpaal krijgt en waar deze aangesloten moet worden kan je hieronder allemaal lezen. 

Een laadpaal aansluiten in de meterkast

Het is verstandig om bij aanschaf van een laadpaal ook alvast een kijkje te nemen in de elektrische installatie. Zo moet de laadpaal aangesloten worden op 2 groepen in de groepenkast, ook zal de meterkast moeten beschikken over een 3 fase aansluiting. Of je auto aangesloten moet worden op een 3 fase aansluiting of 1 fase dat ligt helemaal aan de auto zelf. De laadpaal moet op 2 verschillende groepen aangesloten zodat de kans op overbelasting kleiner wordt. 

Tips voor het aanschaffen van een laadpaal

  1. De netbeheerder kan kosten rekenen als je je meterkast laat ombouwen.

  2. Als je net een elektrische auto in bezit hebt dan kan je hier achteraf nog subsidie voor aanvragen.

  3. Geen zin in uitbreiding van je groepen? Neem een slimme meter, het laadvermogen wordt afgestemd op het verbruik in huis en zorgt ervoor dat je altijd maximaal kunt opladen.

  4. Een laadpaal op 2 groepen aansluiten zorgt ervoor dat je sneller kunt opladen.

  5. De meterkast uitbreiden en de laadpaal aan sluiten kan het best gedaan worden door een elektricien voor minder stress.

Jaarlijks ontstaan honderden ongelukken door elektra, veel van deze ongelukken kunnen voorkomen worden als je de juiste kennis in bezit hebt. Veel mensen hebben helaas niet de kennis en daar gaat het dus mis. Laat een gespecialiseerde elektricien kijken naar je elektrische problemen.