Elektrisch Vervoer
Image default
Bedrijven

Kosten halen bromfietsrijbewijs

Vroeger was het zo dat je voor je bromfietsrijbewijs alleen een theorie-examen hoefde te halen. Maar vanaf 1 januari 2010 ben je verplicht om voor dit rijbewijs ook een praktijkexamen te doen. Wil jij je bromfietsrijbewijs halen? Dan kost dit vanwege het praktijkexamen wat meer geld. De invoering van het bromfietspraktijkexamen is bedoeld om de veiligheid voor de bromfietsers te vergroten. Hieronder zijn de kosten voor een rijbewijs uitgelicht.

 

Kosten bromfietsrijles

De kosten voor een bromfietsrijles verschilt per rijschool. Rijschool 4U biedt bijvoorbeeld goedkopere lessen in vergelijking met rijschool in Eindhoven. De prijzen kunnen behoorlijk van elkaar verschillen. Het is handig om van tevoren te vragen of de kosten per les of per uur zijn. Ook is het verstandig om tijdens de intake les te vragen of de instructeur in kan schatten hoe veel lessen je nodig hebt. Daarnaast is het verstandig om te onderzoeken hoe veel het rijexamen kost bij de rijschool.

 

Kosten theorie-examen

Sinds 2021 heeft het CBR vaste prijzen voor het theorie-examen van € 37,00. Als je rijschool jouw theorie-examen aanvraagt kunnen er ook kosten bijkomen. Dit kan je natuurlijk altijd navragen. Het is ook mogelijk om bij bepaalde omstandigheden extra tijd aan te vragen voor je theorie-examen, hier komen nog de kosten van € 12,00 bij. Je kan extra tijd aanvragen als je bijvoorbeeld dyslexie hebt. Ook is het mogelijk om met behulp van een tolk een individueel begeleid examen aan te vragen. De kosten hiervan bedragen € 95,00 in 2021. De tolk moet je zelf regelen en ook zelf betalen.

 

Bromfiets praktijkexamen halen

Vanaf 2021 kost het praktijkexamen voor een bromfietsrijbewijs bij het CBR € 124,00. Het kan voorkomen dat hier nog kosten bijkomen vanuit je rijschool. Denk hierbij aan administratiekosten, het gebruik van de brommer en de aanwezigheid van een instructeur. De kosten voor een rijbewijs verschillen per gemeente. Gemiddeld kost je brommerrijbewijs € 40,00. Als je je bromfietsrijbewijs hebt gehaald bij bijvoorbeeld rijschool 4U (ligging Zeeland) dan zijn de kosten misschien anders dan als je je rijbewijs haalt in Limburg. Als je je rijbewijs met spoed wilt dan kan het voorkomen dat je flink wat extra geld moet betalen aan de gemeente.

 

https://rijschool4u.nl/