Elektrisch Vervoer
Image default
Aanbiedingen

Help ik heb een bedrijf maar heb geen verstand van IT, wat kan ik doen?!

Help ik heb een bedrijf maar heb geen verstand van IT, wat kan ik doen?!

Bij het opstarten van een eigen bedrijf komt vaak meer kijken dan de meeste mensen in eerste instantie denken. Zoals u waarschijnlijk zelf ook al wel heeft ondervonden, omvat het wel iets meer dan uzelf inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Zeker nu het internet een steeds belangrijkere rol in ons leven gaat spelen, moet u als ondernemer daar op kunnen anticiperen wilt u uw hoofd boven water houden in de vaak hevige concurrentiestrijd. Maar wat nu als u totaal geen verstand heeft van IT? Wat kunt u dan doen? U leest het allemaal in deze blog. Lees dus snel verder!

 

Uzelf verdiepen in IT

De meest voor de hand liggende stap is natuurlijk uzelf verdiepen in IT. Het kan nooit kwaad om als ondernemer ook een klein beetje verstand te hebben van IT en alles wat daar bij komt kijken. Gelukkig is er veel informatie te vinden over IT en zijn er meerdere zeer praktische boeken over dit onderwerp te verkrijgen. Wellicht is het nog beter om een speciale IT-cursus, training of (kortdurende) opleiding te volgen. Helaas is het wel zo dat het IT-landschap voortdurend in beweging is. U zult uw kennis dan ook regelmatig moeten bijschaven.

 

IT-personeel in dienst nemen

Een andere optie is om IT-personeel in dienst te nemen. Het voordeel hiervan is dat u altijd iemand achter de hand heeft met kennis van zaken. Helaas is het niet voor ieder bedrijf weggelegd om zomaar even wat IT-personeel in dienst te nemen. Een vaste medewerker kost natuurlijk geld. Misschien wel meer dan wat u zich op dit moment kunt veroorloven. In dat geval doet u er wellicht beter aan om uw IT uit te besteden aan een MSP, zoals hieronder wordt uitgelegd.

 

IT uitbesteden aan een MSP

MSP is de afkorting voor Managed Service Provider. Dit is een externe partij die kan worden ingehuurd om verschillende bedrijfsprocessen over te nemen. Zo kunnen ook IT-gerelateerde zaken worden uitbesteed aan een MSP. Voorbeelden van MSP diensten zijn Firewall-as-a-service, Storage-as-a-service en Infrastructure-as-a-service (IAAS). Door hiervoor te kiezen kunt u de kosten laag houden, hoeft u zich niet druk meer te maken om uw IT en kunt u zich weer richting op uw core business.

 

https://www.fundaments.nl/