Elektrisch Vervoer
Image default
Mobiliteit

Hulp bij pech onderweg

Als je onderweg pech hebt met je auto is dat natuurlijk geen prettige ervaring. Gelukkig zijn er verschillende bedrijven die je daar graag een handje mee willen helpen. Een relatief nieuwe speler op deze pechhulp markt is RoadGuard. Zij bieden namelijk pech hulp on demand aan. 

Hoe werkt pech hulp van RoadGuard?

Het handige aan RoadGuard is dat als je bijvoorbeeld een sleepdienst nodig hebt, dat je dit kan melden via de app. Kies dan hier voor ‘Autotransport’. Als je akkoord gaat met de kosten dan sturen ze een monteur jouw kant op. Dit zal gelukkig niet lang duren, doordat ruim 800 monteurs van RoadGuard verspreid staan over heel Nederland. Ze zijn gemiddeld binnen 30 minuten bij je. Wanneer de monteur gearriveerd is, laat hij aan je weten hoe het transport plaatsvindt. Als dit bij een afstand onder de 25 kilometer is vervoeren ze de auto meestal meteen. Is de afstand meer dan 25 kilometer en heeft de monteur op dat moment geen tijd, dan neemt de monteur je auto mee naar een depot en wordt hij de volgende dag naar een locatie gebracht die jij zelf mag kiezen. 

Tips bij pech onderweg

Als je autopech hebt onderweg, blijf rustig en zorg ervoor dat je de auto zo dichtmogelijk bij de rechter vangrail parkeert. Vergeet niet om je voorwielen naar de vangrail toe te draaien. Stel dat het niet mogelijk is om de auto op de vluchtstrook te parkeren, plaats hem dan in middenberm. Doe je alarmlichten aan en vergeet niet je auto op de handrem te zetten. Als je een veiligheidshesje hebt, doe die dan aan. Verlaat vervolgens de auto en plaats een gevarendriehoek op ongeveer 100 meter afstand en ga achter de vangrail staan. Nu je achter de vangrail staat kun je een melding plaatsen bij RoadGuard. 

https://roadguard.nl/