Elektrisch Vervoer
Image default
Auto's en Motoren

Onderdelen voor de oudere Mercedes

Opvallend aan oudere Mercedessen is dat deze onverschrokken langdurig meegaan. Het type C 200, C 180 en C220 zijn nog steeds volop vertegenwoordigd op de Nederlandse wegen en dat is niet zo vreemd: dit type auto’s zijn gebouwd om zo’n 500.000 km te draaien op de teller.

Diesel motoren halen een nog ruimere kilometerstand, dus tel uit je winst. Niet voor niets rijdt het Nederlandse taxi-wagenpark vooral en praktisch uitsluitend in Mercedessen, wat ook geldt voor busvervoer. De Mercedes gaat “eindeloos” mee, dankzij de hoogwaardige constructie en sterke motoren, waardoor beroepsprofessionals voor deze auto kiezen. 

Onderhoud Mercedes

Het fijne aan Mercedes, buiten de elegante doch rijke vormgeving, is dat dit type auto relatief onderhoudsarm is. Zelfs de oudere modellen staan niet constant bij de garage, de meest voorkomende vervangingen zijn dan ook de remmen en banden. 

Dergelijke onderdelen zijn gemakkelijk en voordelig online te bestellen bij een partij als autoonderdelen24.be. Een band verwisselen lukt de meeste mensen nog wel, maar remmen wordt een ander verhaal. Doe-het-zelvers draaien hun handen hier niet voor om, maar u kunt het onderdeel ook gewoon meenemen naar een garage die het voor u monteert. 

Nadelen oudere Mercedes

Wat enigszins als nadeel kan worden beschouwd is de marktwaarde van een oudere Mercedes. Op het moment dat deze auto de leeftijd van 20 jaar overschrijdt wordt het lastig deze voor een aantrekkelijke prijs te verkopen. De markt in Nederland richt zich vooral op kleinere auto’s. Waarom? Zowel wegenbelasting als de autoverzekering liggen beduidend hoger bij grotere wagens. 

Kleinere modellen Opel’s, Volkswagens en Peugeot’s en Kia’s bijvoorbeeld, zijn snel verkocht binnen de tweedehands markt; oudere grotere wagens als de Mercedes daarentegen zult u moeilijk verkocht krijgen. Automobilisten rijden in dat geval liever in een nieuwer model “grote wagen”, en de overige automobilsten kiezen voor een kleiner model. 

Koopt u een oudere Mercedes, dan zult u waarschijnlijk de laatste eigenaar worden van het voertuig – uiteindelijk rest de sloop, of de export naar niet Westerse landen. 

Op www.Youtube.com treft u meer informatie over het kopen van onderdelen.