Onderdelen voor de oudere Mercedes

Elektrisch-vervoer

Auto's en Motoren

Opvallend aan oudere Mercedessen is dat deze onverschrokken langdurig meegaan. Het type C 200, C 180 en C220 zijn nog steeds volop vertegenwoordigd op de Nederlandse wegen en dat is niet zo vreemd: dit type auto’s zijn gebouwd om zo’n 500.000 km te draaien op de teller.

Diesel motoren halen een nog ruimere kilometerstand, dus tel uit je winst. Niet voor niets rijdt het Nederlandse taxi-wagenpark vooral en praktisch uitsluitend in Mercedessen, wat ook geldt voor busvervoer. De Mercedes gaat “eindeloos” mee, dankzij de hoogwaardige constructie en sterke motoren, waardoor beroepsprofessionals voor deze auto kiezen. 

Onderhoud Mercedes

Het fijne aan Mercedes, buiten de elegante doch rijke vormgeving, is dat dit type auto relatief onderhoudsarm is. Zelfs de oudere modellen staan niet constant bij de garage, de meest voorkomende vervangingen zijn dan ook de remmen en banden. 

Dergelijke onderdelen zijn gemakkelijk en voordelig online te bestellen bij een partij als autoonderdelen24.be. Een band verwisselen lukt de meeste mensen nog wel, maar remmen wordt een ander verhaal. Doe-het-zelvers draaien hun handen hier niet voor om, maar u kunt het onderdeel ook gewoon meenemen naar een garage die het voor u monteert. 

Nadelen oudere Mercedes

Wat enigszins als nadeel kan worden beschouwd is de marktwaarde van een oudere Mercedes. Op het moment dat deze auto de leeftijd van 20 jaar overschrijdt wordt het lastig deze voor een aantrekkelijke prijs te verkopen. De markt in Nederland richt zich vooral op kleinere auto’s. Waarom? Zowel wegenbelasting als de autoverzekering liggen beduidend hoger bij grotere wagens. 

Kleinere modellen Opel’s, Volkswagens en Peugeot’s en Kia’s bijvoorbeeld, zijn snel verkocht binnen de tweedehands markt; oudere grotere wagens als de Mercedes daarentegen zult u moeilijk verkocht krijgen. Automobilisten rijden in dat geval liever in een nieuwer model “grote wagen”, en de overige automobilsten kiezen voor een kleiner model. 

Koopt u een oudere Mercedes, dan zult u waarschijnlijk de laatste eigenaar worden van het voertuig – uiteindelijk rest de sloop, of de export naar niet Westerse landen. 

Op www.Youtube.com treft u meer informatie over het kopen van onderdelen. 

You May Also Like..

Elektrisch-vervoer

Rooklucht uit auto verwijderen

Er is natuurlijk niets vervelender dan een vieze rooklucht in de auto. Een rooklucht in de auto is niet alleen […]

Elektrisch-vervoer

Nissan Juke ook tweedehands zeer de moeite waard

Hoewel de Nissan Juke tweedehands al behoorlijk goed in de markt lag, kreeg het een extra boost door toedoen voetbalanalist en ex-international […]

Elektrisch-vervoer

Wil je Een brommobiel verkopen?

Wil een brommobiel gaan verkopen en heb je daar nog wat hulp bij nodig? Dan ben je bij ons aan […]