Elektrisch Vervoer
Image default
Bedrijven

Tips om veilig en op het juiste tempo te autorijden

Autorijden is een vaardigheid, maar de een beheerst die beter dan de andere. Waarom zouden er anders nog zoveel ongelukken zijn op een dag? Veiligheid staat bij autorijden te allen tijde voorop, maar wanneer rijd je nu veilig? Om tijdens je rijlessen bij rijschool Oosterhout, maar ook na het behalen van je rijbewijs, veilig te rijden staan in dit artikel een aantal tips. Zo kun jij met een gerust gevoel jezelf en je passagiers veilig van A naar B brengen.

Invoegen

Iets wat je veelvoudig zal moeten doen tijdens het rijlessen, maar ook na het behalen van je rijbewijs, is rijden op de snelweg. Een belangrijke hierbij is het invoegen op de autosnelweg. Wanneer je gaat invoegen is het belangrijk om gebruik te maken van de hele invoegstrook. Voeg dus niet gelijk in, omdat je eerst snelheid moet maken. Je zult even snel moeten rijden als het verkeer dat al op de snelweg rijdt. Rijschool Oosterhout zal je dit ook vertellen, omdat dit belangrijk is om een goede doorstroming te maken.

Uitvoegen

Naast het invoegen zul je uiteindelijk ook moeten uitvoegen op de snelweg. Een belangrijke tip is om niet aan het begin van de uitvoegstrook al uit te voegen. Wanneer er bijvoorbeeld al een vrachtwagen rijdt, kun je deze via de linker strook nog passeren. Dit is beter dan te remmen om achterlangs de vrachtwagen de snelweg te verlaten. Het kan namelijk voor het verkeer achter je zorgen voor een gevaarlijke situatie.

Dode hoek

Een bekend begrip is de zogeheten dode hoek. Waarschijnlijk heeft rijschool Oosterhout het hier ook regelmatig over. Helaas hebben veel auto’s buitenspiegels die onvoldoende zicht bieden. In veel gevallen kun je de dode hoek verminderen door de spiegels goed af te stellen. Toch is het op deze momenten alsnog van belang om ook nog even over je schouder te kijken, wanneer je verandert van richting.

https://www.rijschoolviabreda.nl/rijschool-oosterhout