Elektrisch Vervoer
Image default
Dienstverlening

Top tips en trucs voor fietsonderhoud

Het is niet moeilijk om een ​​fiets te onderhouden, en hoe meer je doet, hoe eenvoudiger het wordt. Hier zijn de beste ideeën en strategieën voor een fietsonderhoud van een fietsenmaker om u op het juiste pad te brengen en uw fiets in fantastische staat te houden. U bespaart uzelf uiteindelijk geld en stress door deze suggesties te gebruiken.

Vet de ketting in

Je zou dit routinematig moeten uitvoeren. De eenvoudigste manier om uw ketting te smeren, is door uw fiets op een werkstandaard te monteren, de pedalen te draaien en de smeermiddel fles aan de achterkant van uw fiets recht boven de ketting in te knijpen terwijl u dit doet. Het smeermiddel wordt dan door de beweging van de ketting naar binnen gezogen, waardoor het effectief wordt gesmeerd. Gebruik niet te veel smeermiddel, anders krijg je een vette rommel die je later op je vloer moet opruimen.

Draai alle bouten en moeren van uw fiets voldoende vast

Zie een gepiep van je fiets niet over het hoofd. Maak van de gelegenheid gebruik om uw fiets te inspecteren en zorg ervoor dat alles veilig is. Sommige bouten worden tijdens het rijden losser. Als u ze niet regelmatig inspecteert, loopt u het risico de bouten te verliezen of een grote storing te krijgen. Als u niet zeker weet of het voor u de moeite waard is om een ​​momentsleutel aan te schaffen, houd er dan rekening mee dat te strak aandraaien net zo schadelijk is als te weinig aandraaien.

Lijn de wielen uit

De stress van fietsen kan ervoor zorgen dat spaken spanning verliezen en moeten worden uitgelijnd. U kunt dit probleem eenvoudig oplossen met een spaaksleutel en een beetje creatief denken. Gebruik een paar kabelbinders om de vork of het frame vast te zetten. Zorg ervoor dat de uiteinden van de kabelbinders net lang genoeg zijn om het wiel niet aan te raken. Als de ritssluiting het wiel aan één kant raakt, draai het dan langzaam en draai de spaken er recht tegenover. Deze techniek zal niet werken voor het afstellen van je wielen, hoewel het effectief zal zijn voor duidelijke waarheden.

Controleer uw kabels

Kabels breken niet zomaar. U zult slecht schakelen of remmen, omdat ze versleten zijn en dan waarschuwingen geven dat ze op het punt staan ​​te breken. Plaats de eindkap terug op je kabel zodra deze eraf valt, zodat deze niet afwikkelt. Denk er bij het smeren van uw ketting aan om ook uw kabels te smeren; dit zal helpen om ze in uitstekende staat te houden.