Elektrisch Vervoer
Image default
Auto's en Motoren

Wat is een laadkabel type 2

Een type 2 oplaadkabel is een kabel die wordt gebruikt om elektrische voertuigen op te laden. De type 2 lader kabel is ook bekend als een Mennekes lader kabel, en het is de standaard lader kabel voor Europese elektrische voertuigen. De type 2 laadkabel heeft een standaard Europese connector aan het ene uiteinde, en een connector die specifiek is voor het voertuig aan het andere uiteinde. De type 2 laadkabel wordt meestal gebruikt met laders die aan de muur zijn bevestigd, maar hij kan ook worden gebruikt met draagbare laders.

De type 2 oplaadkabel is niet compatibel met de oudere type 1 oplaadkabels. Sommige nieuwere elektrische auto’s zijn uitgerust met zowel type 1 als type 2 laadpoorten, terwijl andere alleen een type 2 laadpoort hebben. Als je niet zeker weet welk type lader je nodig hebt, kijk dan in het instructieboekje van je auto of vraag het aan de dealer waar je je auto kocht.

Type 2 laadkabels zijn in Europa de standaard voor elektrische voertuigen. De kabel heeft aan het ene uiteinde een standaard Europese stekker die in de wand-oplader past, en aan het andere uiteinde een stekker die specifiek voor de auto is. Dit type kabel wordt meestal gebruikt met wandladers, maar kan ook met draagbare laders gebruikt worden.

De type 2 laadkabel kan een hogere laadstroom leveren dan de type 1 laadkabel, en hij kan ook een hogere spanning leveren. Dit zorgt er dus ook voor dat je elektrische auto sneller weer opgeladen is met de nieuwere versie.

Een type 2 laadkabel is de standaard laadkabel voor Europese elektrische voertuigen. De type 2 laadkabel heeft een standaard Europese stekker aan het ene uiteinde, en een voor het voertuig specifieke stekker aan het andere uiteinde. De type 2 laadkabel wordt meestal gebruikt met wandladers, maar hij kan ook met draagbare laders gebruikt worden. De type 2 laadkabel kan een hogere laadstroom leveren dan de type 1 laadkabel, en hij kan ook een hogere spanning leveren. Dit zorgt er dus ook voor dat je elektrische auto sneller opgeladen is met de nieuwere versie. Als je niet zeker weet welk type lader je nodig hebt, kijk dan in het instructieboekje van je auto of vraag het de dealer waar je je auto kocht.