Elektrisch Vervoer
Image default
Auto's en Motoren

Wat je moet weten over pechhulp en kwaliteitsbehoud van je autobanden

Ben je een trotse autobezitter? Dan is het belangrijk dat je een aantal zaken regelt, zodat je zonder problemen van je auto gebruik kunt blijven maken. Onder deze belangrijke zaken valt bijvoorbeeld het regelen van pechhulp en periodiek onderhoud aan je auto. Wanneer je een auto koopt, dien je ook een autoverzekering af te sluiten, als extraatje zou je dan een pechhulpverzekering kunnen nemen. In deze blog lees je waar je op kunt letten als je naar een goede pechhulpverzekering zoekt en krijg je tips over hoe je langer met je autobanden kunt doen.

Waar moet je op letten als jij je voor pechhulp aanmeldt?

Pechhulp is ideaal op het moment dat je eens problemen met je auto krijgt. Wanneer je een pechhulpverzekering afsluit, ben je verzekerd voor bepaalde kosten als je eens met pech langs de weg komt te staan. Een algemene pechhulpverzekering dekt kosten in Nederland. Ga je weleens met de auto op vakantie naar het buitenland? Dan kan je de optie voor vakantiepechhulp inschakelen. Op het moment dat je een nieuwe auto koopt, is de kans groot dat je de eerste jaren doorrijdgarantie hebt. De dealer biedt je gedurende de eerste jaren na aankoop gratis pechhulp aan.

Wist je dat vervangend vervoer niet altijd bij pechhulp zit inbegrepen? Check dit van tevoren goed bij de verzekeraar, zodat je in ieder geval mobiel kunt blijven als je eigen auto naar de garage moet. De algemene pechhulpverzekering dekt niet automatisch alle soorten schade. Bekijk goed wat er gedekt wordt en wat niet. Mocht je iets missen? Dan kun je tegen een klein bedrag extra ook andere soorten schade laten meeverzekeren. Daarnaast is de premie die je voor pechhulp betaald afgestemd op de leeftijd van je auto.

Hoe zorg je ervoor dat je het langst met je autobanden doet?

Een bandenwissel is ideaal op het moment dat je langer met je autobanden wil blijven doen. Het is logisch dat autobanden zo nu en dan verwisseld dienen te worden. De banden slijten des te vaker je met de auto op pad gaat. Vooral op het moment dat je een voorwiel aangedreven auto bezit, zullen de voorwielen een stuk sneller slijten dan de achterwielen.

Je kunt de banden het beste om de 4000 à 5000 km wisselen, zodat iedere band op een andere plek slijt en je daardoor langer met de vier banden kunt blijven doen. Laat de voorwielen gekruist met de achterwielen verwisselen en je kunt weer een aardige tijd vooruit, zonder dat je nieuwe banden hoeft aan te schaffen.