Elektrisch Vervoer
Image default
Auto's en Motoren

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een WA beperkt casco autoverzekering?

Is het voor jou de hoogste tijd om een verzekering voor jouw nieuwe auto af te sluiten? Of wil je mogelijk van auto verzekering overstappen, zodat je het nodige geld kunt besparen? In dat geval is het onwijs belangrijk om een goed vergelijk te maken. Alleen door een goed vergelijk te maken, kun je de juiste keuze gaan maken.

Grofweg bestaan er drie soorten autoverzekeringen: WA autoverzekering, WA beperkt casco en WA volledig casco. Voor welke autoverzekering je het beste kunt kiezen, is onder meer van de waarde en leeftijd van jouw auto afhankelijk. Feit is dat je hierbij ook nog goed naar jouw eigen voorkeuren moet kijken. In dit artikel vind je in ieder geval de belangrijkste kenmerken van een WA beperkt casco autoverzekering.

Wat is WA beperkt casco precies?

In de piramide van autoverzekering is de WA beperkt casco variant de middelste schakel. Deze variant is uitgebreider dan de standaard WA autoverzekering, maar is minder uitgebreid dan de WA volledig casco verzekering.

Bij een WA beperkt casco verzekering ben je verzekerd tegen de volgende schadegevallen:

–      Schade aan derden

–      Schade door brand, explosie of blikseminslag

–      Schade door diefstal

–      Een sterretje in voorruit of een complete breuk

–      Schade door botsing met een dier

–      Schade door storm of ander natuurgeweld

Waar ben je dan níet verzekerd voor? Tegen schade door een aanrijding, door slippen, door te water raken met jouw auto of door ander buitenkomend onheil.

Voor welke auto’s is een WA beperkt casco autoverzekering geschikt?

Heb je een auto van 6 á 10 jaar oud? Dan raden de meeste verzekeringsmaatschappijen je aan om voor een WA beperkt casco autoverzekering te kiezen. In een dergelijke situatie wil je verzekerd zijn tegen de meeste schades, maar je wilt ook weer niet de hoofdprijs betalen. Als je echt een dure auto hebt, kun je overigens wel beter voor een WA volledig casco autoverzekering kiezen.

Wat de beste WA beperkt casco autoverzekering voor jou? Daar kun je maar op één manier achter komen: door te vergelijken. Alle verzekeringsmaatschappijen hanteren namelijk andere voorwaarden én een ander tarief.

Gerelateerde artikelen

Onderdelen voor de oudere Mercedes

Luxe & goedkope Rijschool Delft

Hoe lang is een alarmcertificaat geldig?