Elektrisch Vervoer
Image default
Auto's en Motoren

Welke onderdelen horen er bij high-end car detailing?

Car detailing is het proces van het grondig reinigen, verzorgen en beschermen van een auto. High-end car detailing is het gebruik van de meest geavanceerde producten en technieken om een auto in topconditie te houden. Ben je op zoek naar high-end car detailing? Je kunt terecht bij bedrijven zoals Steamworld. Hieronder worden enkele van de belangrijkste onderdelen van high-end car detailing toegelicht. Lees verder!

Reiniging van de lak, polijsten en waxen

Bij het reinigen van de lak wordt vaak gebruikt gemaakt van  professionele reinigingsmiddelen en -technieken om de lak van de auto grondig te reinigen, zonder deze te beschadigen. Dit kan zowel handmatig als met behulp van een hogedrukreiniger of polijstmachine gebeuren. Het is aanbevolen om de lak van de auto regelmatig te reinigen om roest, corrosie en andere schade te voorkomen. Polijsten omvat het gebruik van professionele polijstmiddelen en -technieken om de lak van de auto te verfijnen, krasjes en oneffenheden te verwijderen en een hoogglans te creëren. Wat is waxen dan precies? Waxen is aanbrengen van een professionele wax of sealant om de lak van de auto te beschermen tegen weersinvloeden en vuil.

Reiniging en bescherming van het interieur

Dit omvat het grondig reinigen van het interieur, inclusief stoelen, vloeren, dashboard en deuren, met behulp van professionele reinigingsmiddelen en -technieken. De bescherming van het interieur omvat het toepassen van een professionele beschermer op het interieur, zoals een lederbeschermer of een stofbeschermer, om het interieur te beschermen tegen vlekken, verkleuringen en slijtage.

Detailing en bescherming van het exterieur

Dit omvat het reinigen en verzorgen van specifieke delen van het exterieur, zoals wielen, velgen, ramen en chromen delen. De bescherming van het exterieur omvat het toepassen van een professionele beschermer op specifieke delen van het exterieur, zoals een beschermer voor de wielkasten of een beschermer voor de uitlaat.

High end car detailing

Houd er rekening mee dat high-end car detailing vaak duurder is dan reguliere car detailing en dat het vereist is een specialist met de juiste ervaring en kennis om deze service te bieden. Het is ook belangrijk om te weten dat deze onderdelen kunnen variëren afhankelijk van de auto en de specifieke wensen van de eigenaar.