Elektrisch Vervoer
Image default
Vervoer en transport

Zo reserveer je een taxi van en naar Schiphol

Wil je zonder stress op vakantie gaan? Dan is het fijn om met de taxi naar Schiphol te gaan. Je hoeft dan niet in het openbaar vervoer met je koffers te hannessen en met de torenhoge parkeerkosten voor het parkeren van je eigen auto heb je ook niet te maken. Het makkelijkste is om alvast een taxi online te reserveren. Dat kan bijvoorbeeld op deze website: taxi-schiphol.nl. Een taxi online reserveren is voordeliger, maar ook veiliger. Daarnaast heb je garantie op een vast tarief en weet je van tevoren hoeveel je moet betalen. Zo word je op een eerlijke manier en zo efficiënt mogelijk van je huis naar Schiphol gereden en weer terug naar huis. 

Reserveren

Op de dag zelf kun je nog een taxi naar en van Schiphol reserveren, maar het is beter om er een vooraf te bestellen. Zo kan het taxibedrijf rekening met je houden en ben je zeker dat er een taxi beschikbaar is die je naar Schiphol of naar huis brengt. Bij het reserveren geef je altijd je e-mailadres, telefoonnummer en vluchtnummer op. Mocht er iets zijn, dan kan het taxibedrijf je altijd bereiken en mocht je vlucht wijzigen, dan weet de taxichauffeur dit ook. Heb je een reservering gemaakt en wil je deze toch wijzigen of annuleren? Dan is dit ook altijd mogelijk. Als je op Schiphol bent geland, dan neemt de taxichauffeur binnen vijftien minuten contact met je op.

Pas op voor illegale taxichauffeurs

Tegenwoordig zijn er helaas ook veel illegale taxichauffeurs in de aankomsthallen van Schiphol. Maak hier absoluut geen gebruik van! Zorg dat je je taxi van tevoren regelt en dus niet afhankelijk bent van de taxichauffeurs die je na je landing tegenkomt op Schiphol. Het gebruik maken van een illegale taxi is zeer risicovol. Je weet bijvoorbeeld niet bij wie je instapt en of het voertuig wel veilig is. Eerst bieden ze een hele lage prijs aan, maar aan het einde van je rit zeggen ze dat de rekening ineens heel hoog is, wat je niet van tevoren had afgesproken. Het zijn dus echte oplichters. Je kan illegale taxi’s herkennen aan hun lage prijzen, ze hebben geen blauw kenteken, geen chauffeurskaart en geen boordcomputer.