Elektrisch Vervoer
Image default
Bedrijven

Armoede in Duitsland

De Duitse verkiezingscampagnes zijn weer begonnen. Het thema armoede is erg aanwezig. Duitsland is een van de rijkste landen van de wereld, maar toch is armoede in Duitsland een erg groot probleem, 1 op de 6 mensen leven er onder de armoedegrens. Als je in Duitsland onder de armoedegrens leeft is het lastig om daar weer bovenop te komen. Hierdoor wordt de kloof tussen arm en rijk steeds groter.

Welvaartsverschillen

Vooral in de grote steden wonen veel armen. Ze komen niet meer zonder hulp rond door de hoge huurprijzen en de stijgende prijzen voor benzine en de belangrijkste de stijgende prijzen van eten. De armoede in Duitsland heeft verschillende oorzaken. Om de werkeloosheid aan te pakken werden begin deze eeuw de regels werkgevers versoepeld. Dat heeft gewerkt, maar nu heeft het land een enorme lage loon-sector. Het minimumloon geldt pas sinds 2015 in Duitsland. Hierdoor leven heel veel gepensioneerden onder de armoedegrens. Er zijn enorme welvaartsverschillen per regio. De regio’s met lage inkomens liggen in delen van Nedersaksen, Saarland en het Ruhrgebied. Vooral in Oost-Duitsland hebben de mensen een laag inkomen. Het inkomen per hoofd van de bevolking komt in slechts 6 van de 77 regio’s en steden boven de 20.000 euro uit. In de regio Starnberg bij München is het inkomen per hoofd ongeveer twee keer zo hoog als dat in Gelsenkirchen in Noordrijn-Westfalen.

Werk in Duitsland

Door de coronacrisis is de werkeloosheid in Duitsland nog verder gestegen. Het werkeloosheidspercentage ligt nu op 6,4 procent. De stijging van de werkeloosheid wordt afgeremd door de steunmaatregelen van de Duitse overheid.

Net als in Nederland is er veel vraag naar mensen in de techniek, ICT en zorg. Het gaat vaak wel over andere beroepen als in Nederland. In Duitsland zijn ze veel op zoek naar elektronicamonteurs, technici werktuigbouw en technische weg- en waterbouw. Ook is er veel vraag naar medische praktijkassistenten en naar mensen die in het transport Duitsland willen werken. Een baan wat veel gevraagd wordt voor het transport Duitsland is treinmachinist. Ook in Nederland worden veel banen aangeboden voor transport Duitsland. In Duitsland werken de meeste mensen in de handel.

https://cargors.com/nl/transport-naar-duitsland/