Elektrisch Vervoer
Image default
Bedrijven

De groepenkast laten vervangen door een elektricien

Het is onmogelijk om nog te leven zonder elektra, je maakt er namelijk dagelijks gebruik van. Het is dan ook erg vervelend als de elektra niet goede werkt, om de elektra goed te laten werken moet alles rondom de elektra ook in perfecte staat zijn. Een van de belangrijkste onderdelen voor de elektra is de groepenkast, hier komt alle elektra namelijk vandaan. Wanneer de groepenkast niet meer in goede staat is kun je er ook vanuit gaan dat de elektra niet meer goed is. Je moet dan de groepenkast, hieronder kun je er meer over lezen.

Verouderen

Wanneer een groepenkast verouderd gaat de kwaliteit achteruit, wanneer een groepenkast te oud is (vaak een jaar of 30, moet hij vervangen worden. Dit vervangen kun je het best laten doen door een elektricien het is namelijk erg complex om een groepenkast te vervangen. Daarnaast is het ook gevaarlijk om met elektra te werken, dit komt doordat een foutje met elektra al snel gemaakt is en het menselijk lichaam niet bestand is tegen hoge spanningen. 

Groepen toevoegen

Wanneer en groepenkast wordt vervangen is het ook mogelijk om groepen toe te voegen, dit kan handig zijn voor als je meerdere apparaten aan wil gaan sluiten. Het is namelijk niet mogelijk om veel apparaten op dezelfde groep aan te sluiten omdat de groep dan overbelast raakt. Tegenwoordig zie je dat veel huizen vier tot acht groepen hebben, wanneer je in huis meer dan vier groepen hebt is het nodig om een extra aardlekschakelaar toe te voegen. Er mogen namelijk maar vier groepen achter één aardlekschakelaar. Dit heeft allemaal te maken met de veiligheid van je elektra, de aardlekschakelaar beschermt je elektra namelijk wanneer er elektra wordt gelekt. Het lekken van elektra is gevaarlijk omdat hierdoor kortsluiting kan ontstaan.