Elektrisch Vervoer
Image default
Aanbiedingen

Duurzamer door het leven met tweedehands fietsen en auto’s

De markt voor tweedehands fietsen en auto’s zit al jaren in de lift. De kwaliteit van de producten wordt steeds beter waardoor ze ook steeds langer meekunnen. Het aanbod van tweedehands fietsen en auto’s is daarnaast ook erg gestegen. Of je nu op zoek bent naar een gebruikte Batavus of een bepaald type van de Ford occasions, je zal altijd wel wat vinden. Naast dat dit goed is voor je portemonnee zijn er ook aanzienlijke voordelen te vinden op het gebied van duurzaamheid.

Tweedehands fietsen

Bij gebruikte fietsen hebben veel mensen al gelijk een beeld dat dit schroot fietsen zijn waarmee je niet meer gezien wil worden. Echter, bestaan er ook zoveel mooie gebruikte fietsen. Steeds vaker worden onderdelen van oude fietsen samengevoegd zodat er weer een hele nette fiets ontstaan. Daarnaast zijn velen fietsbedrijven gespecialiseerd in het oplappen van oude barrels. Je betaalt zodende een eerlijke prijs voor een fiets waarmee je ook nog eens je steentje kan bijdragen aan het milieu.

Tweedehands auto’s

Waar de markt voor tweedehands fietsen vooral gebeurd op lokaal niveau door ondernemers, is de markt van tweedehands auto’s al enorm doorontwikkeld. Het aanbod is overweldigend. Particulieren weten door online handelsplekken steeds vaker de weg te vinden voor de koop- en verkoop van hun occasion. Maar ook grote handelaren doen er alles aan om grote spelers te blijven op de markt van tweedehands auto’s. Gelukkig maar, want door deze grote handel in gebruikte auto’s hoeven er minder auto’s naar de schroop. Dit scheelt ontzettend veel voor het milieu. Een auto produceren heeft hier namelijk zware impact op, dus door de auto zo lang mogelijk mee te laten gaan kan deze impact toch een beetje beperkt worden.

Elektrisch

Tot slot is er natuurlijk een enorme opmars aan elektrische fietsen en auto’s. Ook hiervan is een groot aanbod te vinden. Gezien de accu’s steeds beter worden, wordt dit ook steeds aantrekkelijker. Voor minder geld kan je daardoor tweedehands een mooie elektrische fiets of Volvo rijden. De verwachting is dat deze markt alleen nog maar zal groeien door de verbeteringen in kwaliteit van elektrische voertuigen.

Gerelateerde artikelen

Rijschool voor elektrische auto’s

Dit zijn de uitzonderingen bij het verzekeren van een elektrische auto

Elektrisch leasen is populairder dan ooit