Elektrisch Vervoer
Image default
Zakelijk

De solar revolutie

Welke nieuwe technologieën voor zonnepanelen zullen een revolutie in de energieproductie teweegbrengen? Waar gaat het heen met de solar energie? Solar energie is enorm belangrijk voor ons overleven op lange termijn. Maar er zijn nu verschillende opwindende nieuwe technologieën voor zonnepanelen op komst of al op de markt. Deze veelbelovende technologieën zullen een omwenteling teweegbrengen in de manier waarop we niet alleen over zonne-energie denken, maar over energieproductie in het algemeen. Zonne-energie vereist niet langer grote percelen land of dakruimte, en hoeft er ook niet saai uit te zien. Zonnepanelen Amsterdam zocht het voor je uit!

 

Drijvende solar-panelen

Silicium panelen worden goedkoper en efficiënter van dag tot dag. Experts zijn van mening dat op stuwmeren en andere watermassa’s geplaatste fotovoltaïsche panelen een nog grotere efficiëntie en een groot aantal andere voordelen bieden.

“Floatovoltaïsche systemen” zijn fotovoltaïsche zonne-energiesystemen die zijn ontwikkeld om te drijven op stuwmeren, dammen en andere wateroppervlakken.

 

Geïntegreerde zonnecellen in bijvoorbeeld dakpannen

Uiteraard is esthetiek alleen niet toereikend voor kopers van zonne-energie; ook de economie speelt een rol. Het goede nieuws is dat huiseigenaren met de BIPV zonnepanelensystemen kunnen besparen op bouwmaterialen en stroomkosten. Door de BIPV te vervangen door standaard bouwmaterialen, kunt u besparen op de extra kosten van montagesystemen voor zonne-panelen.

Geïntegreerde fotovoltaïsche systemen gaan, zoals de naam al zegt, naadloos op in de architectuur van gebouw in de vorm van daken, overkappingen, gevelbekledingen en lichtkoepelsystemen. In tegenstelling tot bij traditionele fotovoltaïsche panelen kan BIPV esthetisch aantrekkelijk zijn in plaats van een compromis te vormen voor het ontwerp van een gebouw.

 

Zonneweefsel

Onderzoekers ontwikkelen zonneweefsels met de visie om de energie van de aarde op te wekken.

Stel je voor dat je niet alleen op een vaste werkplek zonne-energie zou kunnen opwekken, maar dat je dat ook onderweg zou kunnen doen via je eigen kleding. Wetenschappers ontwikkelen zonnedoeken met de bedoeling zonne-energie op te nemen in elke vezel. Deze zonnefilamenten kunnen worden ingebed in uw T-shirts, winterjassen of andere kleding zodat u het warmer hebt, uw telefoon van stroom kunt voorzien en energie kunt leveren voor andere behoeften terwijl u onderweg bent.

 

https://vergelijksolar.nl/zonnepanelen-amsterdam/