Elektrisch Vervoer
Image default
Auto's en Motoren

Ken jij deze elektrische voertuigen al?

Iedereen is bekend met een elektrische auto en een elektrische fiets. Veel mensen hebben er zelf één of kennen wel iemand met een elektrische auto of fiets. Veel leaserijders kiezen door de lage bijtelling voor een elektrische auto en ook om milieuredenen wordt steeds sneller voor een elektrische oplossing gekozen. Door elektrische fietsen is iedereen een stuk mobieler. Juist ook de oudere mensen, die normaliter geen grote afstanden af kunnen leggen, fietsen met een elektrische fiets zo tientallen kilometers op en dag. Maar naast een elektrische auto en fiets heb je ook nog veel andere elektrische voertuigen die enorm populair zijn. Ken jij ze al?

Elektrische step

Waar de normale step bij de jongste jeugd enorm populair is, heb je tegenwoordig voor de oudere jeugd en de (jong) volwassenen ook een elektrische variant. De e-step maakt steppen nog net even leuker. Doordat de e-steps elektrisch aangedreven zijn, behalen ze snelheden tot wel 25 kilometer per uur. Hoewel de elektrische step officieel gesproken niet is toegestaan op de Nederlandse openbare weg, zijn ze wel mateloos populair.

Elektrische fatbike

De elektrische fatbike heeft veel weg van een normale elektrische fiets, maar heeft ook wezenlijke verschillen. Zo heeft de fatbike een uniek frame wat meer weg heeft van een brommer dan een fiets. Ook het zadel en de banden zijn anders. De fiets heet een fatbike omdat de banden dikker zijn dan normale banden. Fietsen op zo’n elektrische fiets met dikke banden kan heel zwaar lijken, maar door de trapondersteuning fiets je moeiteloos tientallen kilometers. Een elektrische fatbike kopen doe je vaak niet bij de normale fietsenzaak. Hiervoor heb je specialisten.

OneWheel

Het is geen skateboard het is geen step, nee een OneWheel is een uniek elektrisch voertuig. De naam zegt het al, de OneWheel bestaat uit één wiel met aan beide zijden een plateau om je voeten op te plaatsen. Door voor- of achterover te hangen bepaal je de snelheid en met je lichaam stuur je jezelf van links naar rechts. Gebruikers ervaren het al een soort van surfen op de weg. Echt een aanrader dus!

Gerelateerde artikelen

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een WA beperkt casco autoverzekering?

Laad je elektrische auto thuis op met een eigen laadpaal

Een elektrische of hybride auto schoonmaken