Elektrisch Vervoer
Image default
Zakelijk

Essentiële tips voor het importeren van een auto

De particuliere markt voor tweedehands auto’s kan een mijnenveld zijn, de juiste tips voor het importeren van een tweedehands auto zijn van onschatbare waarde bij het doen van een tweedehandse aankoop. Voor elke nieuwe auto die in Nederland wordt gekocht, worden bijna 2,5 tweedehands auto’s gekocht. De beslissing om uw tweedehands auto particulier te kopen in plaats van bij een dealer is ongetwijfeld het overwegen waard. 

De complexiteit van auto’s zelf, met ontelbare gevoelige, bewegende onderdelen, betekent dat het niet altijd meteen duidelijk is waarop te letten bij de aankoop van een gebruikte auto. Dit is vooral het geval wanneer de gebruikte auto buiten een vertrouwde dealer om wordt gekocht.

Wat te vragen bij de aankoop van een tweedehands auto

Weten wat u moet vragen bij het kopen van een gebruikte auto is de sleutel tot een weloverwogen aankoop. Leg deze vragen voor aan de verkoper en kijk wat hij te zeggen heeft…

Kan ik het logboek zien?

Dit is een voor de hand liggende vraag. Als u een tweedehands auto koopt, zult u het logboek moeten zien. Dit moet altijd de eerste vraag zijn die u stelt bij een bezichtiging, omdat het logboek snel de legitimiteit van de eigenaar zal aantonen.

Is de auto ooit betrokken geweest bij een ongeval?

Nadat je het logboek hebt bekeken, vraag je de verkoper of de auto ooit bij een ongeluk betrokken is geweest. Dit kan de verkoper enigszins overvallen, maar de aard van zijn antwoord kan een goede indicator zijn van eerlijkheid. Het vaststellen van de eerlijkheid van de verkoper is een goede tip bij het kopen van een tweedehands auto.

Is dit de originele lak?

Dit dient hetzelfde doel als de vorige vraag. U probeert de betrouwbaarheid van de verkoper vast te stellen, voorafgaand aan onze volgende vraag.

Tip: https://easyimport.nl/auto-importeren/wat-kost-een-auto-importeren/ 

Heeft de auto een volledige onderhoudshistorie? Kan ik die inzien?

Op voorwaarde dat de verkoper de juiste documentatie heeft, zou u nu moeten kunnen bewijzen of de laatste twee antwoorden die u kreeg volledig eerlijk waren. Een volledige onderhoudshistorie is de beste manier om te weten of de auto consequent is onderhouden. Een volledige catalogus van het werk dat tot nu toe aan de auto is gedaan, is ook een goed middel om een idee te krijgen van de betrouwbaarheid van de auto in de loop der tijd.

Hoeveel vorige eigenaren heeft de auto gehad?

U zou deze informatie in het logboek moeten kunnen vinden, maar het is altijd een veelzeggende vraag om te stellen. Als er veel eigenaren zijn geweest, is het onwaarschijnlijk dat zij allemaal consequent uitstekend voor de auto hebben gezorgd. Eén of twee eigenaren is beter. Hoe minder eigenaren, hoe groter de kans dat de auto in goede staat is en zijn waarde behoudt.

Waarom verkoopt u deze auto?

Een voor de hand liggende vraag, maar wel een belangrijke! Als de gebruikte auto in perfecte staat verkeert, waarom verkoopt u hem dan? Natuurlijk zijn er tal van legitieme redenen. Ze kunnen upgraden, hebben een bedrijfsauto aangeboden gekregen of hebben een grotere auto nodig voor een groeiend gezin, enz. Maar het is verstandig om de verkoper met deze vraag voor het blok te zetten en te zien wat hij laat vallen…

Kunt u de prijs verlagen?

Niets gewaagd, niets gewonnen! Niemand adverteert ooit voor de bodemprijs. Probeer laag te beginnen en tot een prijs te komen waar alle partijen tevreden mee zijn.

Waar moet u op letten bij het kopen van een tweedehands auto?

Een van de meest cruciale tips voor het kopen van een tweedehands auto is te weten waar u op moet letten. Weten waar u op moet letten bij de aanschaf van een tweedehands auto is de eerste stap om te investeren in de juiste auto voor u. Als u weet waar u op moet letten – cosmetische onvolkomenheden kunnen snel potentieel ernstigere problemen met de auto onthullen.

Tip: https://easyimport.nl/bpm-berekenen-aangifte/ 

Lakwerk

U moet altijd proberen om de verkoper van de tweedehands auto op een droge dag te ontmoeten. Water op de carrosserie van de auto kan ruwe lak of schilfers van losse stenen verhullen. Als u de auto bekijkt, doe dan een paar stappen achteruit en kijk hoe het zonlicht reflecteert op de carrosserie van de auto als geheel. De kleur van de carrosserie van de auto moet consistent blijven. Als u merkt dat het lakwerk niet uniform is, kan dit erop wijzen dat de auto is gecrasht en goedkoop is gerepareerd. Wanneer u een tweedehands auto koopt, moet schade door een aanrijding altijd een aantal alarmbellen doen rinkelen.

Lakwerk kan ook subtielere aanwijzingen geven over de geschiedenis van een auto. Open de deur van de auto en inspecteer de lak van de deurstijlbeugels waarmee de deur aan de auto is bevestigd. Komt de verf op de beugels overeen met het fabriekslakwerk? Zo niet, dan is de deur waarschijnlijk vervangen. Als de deur is vervangen na het op de markt brengen, dan is dit misschien niet de beste gebruikte auto voor u.