Elektrisch Vervoer
Image default
Bedrijven

Goedkoper reizen doe je zo!

Reizen kost steeds meer geld. Hoe kun je dan toch blijven reizen zonder zoveel kosten kwijt te zijn? Check hier wat tips, zodat je ondanks de hogere reiskosten, mogelijk toch kunt blijven reizen. Waar een wil is, is een weg. Tenminste dat is wat we iedereen gunnen natuurlijk.

Deelauto

Ten eerste is het mogelijk om samen met bijvoorbeeld een goed buur een auto te delen. Dat maakt je wellicht minder flexibel, maar dat kan wel veel kosten schelen. Ook een voordeel is dat je zo nog niet aangewezen bent op het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer kan een uitkomst zijn, maar het maakt je wel nog veel beperkter in de mogelijkheden dan een auto natuurlijk.

Apps voor auto lenen

Er zijn ondertussen enkele apps die het delen van een auto mogelijk maken. Zo heb je onder andere de app Snappcar. Hier kun je in de app zoeken in je omgeving en dan is er vast een auto in de buurt, binnen een kilometer vaak al, die je kunt lenen. Daar staan natuurlijk kosten tegenover, maar als je maar echt een enkele keer een auto nodig hebt, kan dit echt een uitkomst zijn.

Leasecontract afkopen

Soms loon het zich dat je een leasecontract afkopen gaat. Het voordeel van een leasecontract afkopen is natuurlijk dat je ook meer vrijheid hebt. Immers de auto is daarna van jou. Check wel van tevoren of in jouw geval een leasecontract afkopen het meest voordelig is voor jou.

Fietsen

Oké deze zal niet iedereen leuk vinden. Maar met torenhoge brandstofprijzen is de fiets voor de afstanden tot 15 kilometer toch eigenlijk zo gek toch niet. Het bespaart je niet alleen brandstof, maar het zorgt er ook voor dat je meteen al actief bezig bent. Natuurlijk is dit niet voor iedereen weggelegd. Het hangt ook af van je afstand van je huis naar je werk.

Carpoolen

Carpoolen kan ook goed werken. Veel mensen doen dit al en niet voor niets. Het is een mooie manier van geld besparen op vervoer.

https://koopjeleaseaf.nl/