Elektrisch Vervoer
Image default
Zakelijke dienstverlening

Gezonde lunch voor op werk in Rotterdam

Als u in een veeleisend kantoor met vaste werktijden werkt, is het een hele klus om uw lunchtijd in de gaten te houden. Het is moeilijk om manieren te vinden om gezond te blijven als je maar een paar minuten hebt tussen taken en vergaderingen door. Je eigen gezonde lunches bereiden hoeft niet moeilijk of tijdrovend te zijn, als je maar de juiste hulpmiddelen en inspiratie hebt. Plan vooruit en sla ingrediënten in die je snel kunt omtoveren tot een voedzame, bevredigende maaltijd. Bekijk hier lunch op kantoor in Rotterdam.

Een goede lunch meenemen

Een gezonde lunch bestaat uit eiwitten, complexe koolhydraten en voedingsvezels. Eiwit houdt je de hele dag vol, en koolhydraten geven je de energie om de dag door te komen. Een evenwichtige maaltijd zou ook goede vetten moeten bevatten. Ze reguleren de bloedsuikerspiegel, voorkomen overeten en ondersteunen een gezonde hersenfunctie. Om ervoor te zorgen dat je lunch gezond is, moet je voedingsmiddelen uit alle drie de categorieën opnemen. Het voedselwiel hieronder kan je helpen om voedingsmiddelen uit al deze categorieën te kiezen. U kunt ook de bordmethode gebruiken om ervoor te zorgen dat alle voedingsgroepen bij elke maaltijd vertegenwoordigd zijn. Je kunt beginnen met eiwitten op de bodem, dan groenten, dan koolhydraten. 

Soep als lunch eten

Een thermoskan is een uitstekend lunchalternatief als je een restje soep hebt, omdat het gemakkelijk te bereiden en warm te houden is. Je kunt het aantal calorieën in soepen ook verlagen door de hoeveelheid room te verminderen of te verwijderen. Salades zijn eenvoudig te maken en nemen weinig tijd in beslag, en je kunt ze maken met een minimum aan kooktijd. Sandwiches kun je snel en met weinig moeite maken, en ze zijn een uitstekende optie als je tijd wilt besparen. Maak ze meer vullend door wat bonen of kip toe te voegen. Voeg wat extra groenten toe om de voedingswaarde te verhogen. 

Lunchbox 

Een bentobox is een blikvanger voor uw lunch. Een gezonde voeding kan worden bereikt met behulp van dergelijke containers. Tijdens hun hectische beroepsleven gebruikten de Japanners bentoboxen om hun voeding goed uitgebalanceerd te houden. Maak uw eigen bentobox of lunchbox om de meest voedzame maaltijd te krijgen. Er zijn een paar richtlijnen die je moet volgen als je het zelf wilt doen: Elke maaltijd moet één koolhydraat, één eiwit en één groente, één zoet, één zout, één knapperig en één zacht product bevatten. Bekijk hier meer informatie over het bedrijf de Buurtboer

https://www.debuurtboer.nl/