Elektrisch Vervoer
Image default
Bedrijven

Handige tips voor het reduceren van stroomgebruik

 

Te veel stroom verbruiken is niet goed voor het milieu en voor de portemonnee. Hier zijn wat tips voor stroom besparen

Bespaar op je huishoudelijke apparaten 

Tegenwoordig bevatten alle apparaten een energielabel. Zorg ervoor dat je altijd een kijkje neemt naar deze labels als je nieuwe apparaten aan gaat schaffen. Het kiezen voor een energiezuinig product is dan beter. Probeer de rest van de apparaten thuis op de milieuvriendelijke stand te houden en uit te zetten als je ze niet gebruikt. 

Bespaar op je verlichting

Het verminderen van je energieverbruik door meer te letten op de verlichting is heel erg simpel. De eerste stap is het vervangen van alle halogeen- en gloeilampen. Spaar- en ledlampen zijn wel duurder, maar gaan langer mee en zijn goedkoper in verbruik. Een andere manier om energieverbruik te verminderen, is door de verlichting uit te zetten in de kamers waar niemand is. Daarnaast is het in de winter ook gezellig met wat kaarsjes en een enkele lamp. 

Je huis goed isoleren

In de koudere maanden kost het verwarmen van je huis het meeste energie. Als je huis goed geïsoleerd is, valt er veel energie te besparen, want hoe minder kou er binnenkomt des te minder de verwarming aan hoeft te staan. Dubbelglas ramen en goed geïsoleerde daken en muren zijn erg handig. 

Besparen op je waterverbruik

Er valt meer te besparen op je waterverbruik dan je denkt. Er gaan elke dag ongemerkt heel veel liters door de gootsteen heen. Een minuut minder douchen zou zo al 10 tot 15 liter water besparen. Een waterbesparende douchekop zou ook goed van pas kunnen komen. Daarnaast zou je ook een tijdschakelaar kunnen aanschaffen, zodat de boiler ‘s nachts een aantal uur uit kan. 

Besparen op je verwarming

Door alleen de oude Cv-ketel te vervangen door een Hr-ketel kan je al heel wat besparen. Een ander handig trucje is het niet blokkeren van de verwarming met gordijnen of een grote bank, zo kan de verwarming zijn warmte kwijt.