Elektrisch Vervoer
Image default
Electronica en Computers

Hoe kies je de elektrische step die perfect bij je past?

Hoe kies je de elektrische step die perfect bij je past?

Wij hebben een aantal tips om de beste elektrische step te kopen. Het belangrijkste waar je op moet letten is de accu die erin zit. Deze zorgt namelijk voor de actieradius en bepaald ook hoeveel kilometer / tijd je er mee vooruit kunt. Bovendien is het draaggewicht ook een doorslaggevende factor. De meeste steps zijn gebouwd op maximaal vermogen van 100 kg. Een enkele uitzondering daargelaten. Het vermogen is ook weer zo’n belangrijk punt. Deze eigenschap bepaald namelijk voor het grootste deel de snelheid die hij kan bereiken. Het beste kun je kiezen voor een elektrische step met een vermogen dat hoger is als 250 watt. In de banden zit ook veel verschil. Ze zijn namelijk gemaakt voor een bepaalde wegligging. Hierbij is het belangrijk om goed na te denken of je hem binnen of buiten gaat gebruiken.

De belangrijkste voordelen

De elektrische step heeft meerdere voordelen, maar het belangrijkste is dat je zo snel mogelijk van A naar B kunt komen. Vooral mensen onder de 18 jaar kopen deze omdat een rijbewijs hiervoor niet nodig is. Daarnaast is het ook nog eens een duurzaam vervoersmiddel voor de mensen die erg begaan zijn met het milieu. Deze steps gaan zuinig om met energie en werken op stroom. Stroom is vaak groen opgewekt, maar zelfs grijze stroom is beter voor het milieu als de brandstoffen van andere voertuigen. Daarnaast hoef je ook niet meer bang te zijn om in de file te staan. Met deze steps ga je overal makkelijk tussendoor en vooral voor kleine afstanden is dit handig. 

Tevens zijn ze erg compact, dus als je in het centrum van een stad werkt kun je dat snel bereiken. Bovendien heb je dan ook geen last meer van parkeerkosten of het krabben van de ruiten. Het is in principe ook een investering die goed is voor je portemonnee. Hij heeft een relatief hoge aankoopsom, maar als je hem meerdere keren per week gebruikt haal je dit er zo uit. Je hoeft immers niet te tanken en stroom is vaak 4x of meer goedkoper als gas, benzine of diesel. Daarnaast is het ook een makkelijk vervoermiddel. Je hoeft alleen maar op te stappen en je bent klaar om te gaan.

Waarom overstappen op de elektrische step?

De elektrische step is niet alleen beter voor het milieu, maar je kunt hier ook flink veel geld mee besparen. Daarnaast heeft hij minder onderhoud nodig als een auto, brommer of fiets. Tevens zijn sommige modellen opvouwbaar. Hierdoor je ze ook meenemen in het openbaar vervoer. Dit zorgt er weer voor dat je dat laatste stukje net wat sneller af kan leggen. Maar ook nemen veel mensen het mee in de trein om bijvoorbeeld van het station naar de bestemming te komen. Dit hoef je dan niet te lopen en hier hoef je ook geen duur buskaartje voor te kopen. 

Daarnaast zijn de meeste materialen aan deze steps ook duurzaam ontwikkeld, zeker de rubberen banden. Als je gaat voor een vermogen van 300 watt of meer dan heb je ook een snelle acceleratie. De meeste steps beschikken over een display waarbij je de belangrijkste eigenschappen kunt zien. Van de actieradius tot aan de afgelegde afstand en meer.