Elektrisch Vervoer
Image default
Vervoer en transport

Zo komen u en uw aanhangwagen veilig op bestemming aan

 

Of u nu kostbare goederen vervoert in uw aanhangwagen of afval naar de stort brengt, het is belangrijk om heelhuids op uw bestemming aan te komen. Wij geven u graag tips die u helpen veilig de weg op te gaan met een aanhangwagen.

1. Zorg ervoor dat de aanhangwagen in goede conditie is

U kunt nog zo veilig rijden, maar als uw aanhangwagen bijna uit elkaar valt, kan er van alles gebeuren onderweg. Zorg ervoor dat de banden de juiste bandenspanning hebben en controleer de aanhangwagen regelmatig op versleten onderdelen. Wanneer u aanhangwagen onderdelen die versleten zijn op tijd vervangt, kan dit verdere schade aan de wagen en eventuele boetes voorkomen. Aanhangwagen onderdelen die u het beste regelmatig controleert, zijn onder andere de verlichting, hang- en sluitwerk en koppelingen. Zijn er aanhangwagen onderdelen aan vervanging toe? Bij een aanhangwagen groothandel vindt u snel en eenvoudig hetgeen u zoekt.

2. Laad de aanhangwagen zorgvuldig

Om problemen op de weg te voorkomen, is het belangrijk de aanhangwagen zorgvuldig te laden. Dit betekent dat het maximumgewicht gerespecteerd moet worden. Als u dit niet doet, zou uw as onderweg kunnen breken. Zorg er ook voor dat de aanhangwagen stabiel is door het gewicht gelijkmatig te verdelen. De zwaarste goederen plaatst u het beste boven de as. Zorg ervoor dat de achterzijde van de wagen niet te zwaar belast wordt. Voorkom tot slot dat spullen gaan verschuiven door ze vast te zetten met spanbanden.

3. Rij voorzichtig

Met een aanhangwagen rijden, vraagt om wat aanpassingen in rijgedrag. Zo is het belangrijk dat u langzamer rijdt. Uw remweg is langer dan normaal en extra afstand houden op uw voorgangers is daarom raadzaam. Neem bochten wat ruimer en probeer plotse manoeuvres zoveel mogelijk te voorkomen. Zo verkleint u de kans dat de aanhangwagen gaat slingeren. Staat er veel wind? Overweeg dan uw tochtje uit te stellen tot het weer gunstiger is.

Rij veilig, arriveer veilig!

Met een aanhangwagen rijden, brengt extra verantwoordelijkheden met zich mee. Zorg er daarom voor dat uw aanhangwagen in goede conditie is voor u van huis gaat en vervang versleten aanhangwagen onderdelen zo snel mogelijk. Neem de tijd om de aanhangwagen zorgvuldig te laden en rijd voorzichtig. Wanneer u deze stappen volgt, zult u veilig arriveren op uw bestemming!

aanhangwagen onderdelen