Elektrisch Vervoer
Image default
Vervoer en transport

Het aantrekkelijke van een auto leasen

Een auto leasen. Je hebt er vast wel eens van gehoord, over nagedacht om het te doen, of het zelfs al een keer gedaan. Maar wat is het leasen van een auto en hoe aantrekkelijk is het leasen van een auto nou eigenlijk. Let op spoiler alert, best aantrekkelijk. Hieronder lees je meer over het leasen van een auto. 

Wat is auto leasen

Allereerst is het belangrijk om te benoemen dat er verschillende vormen van het leasen van een auto zijn. Opterational lease is daarbij de populairste vorm van auto leasen. In dat geval blijft de auto op naam staan van de leasemaatschappij en wordt er van te voren in overleg een bepaling gemaakt van de lengte van de leaseduur en hoeveel kilometers ermee gereden gaat worden. Verder zijn er nog componenten als rente, afschrijvingen en verzekeringen die meegenomen worden in de operational lease. 

Voor wie?

Operational lease is voor veel doelgroepen aantrekkelijk maar het is vooral ook iets wat zakelijk de ondernemer ontzorgt. De leasemaatschappij neemt namelijk de investering op zich. Maar ook voor drukke zzp’ers kan een operational lease heel geschikt zijn. In dit geval willen zij bijvoorbeeld een bedrijfswagen hebben maar daar verder niet heel veel tijd aan willen kwijt zijn. 

Wat zijn de voor- en nadelen

Het leasen van een auto biedt verschillende voordelen. Zoals hierboven al een beetje aangegeven wordt degene die least een stuk ontzorgd. Het is namelijk zo dat er geen additionele kosten bij komen kijken buiten de brandstofkosten en het leasecontract zelf. Anderzijds zijn er ook enkele nadelen aan verbonden. Het kan namelijk zo zijn dat er kosten in rekening worden gebracht als u meer kilometers rijdt dan de vooraf bepaalde kilometerrange of als het contract vroegtijdig gestopt wordt. 

Elektrisch rijden

Een elektrische Auto Leasen bij Superlease, dat kan ook! Als bedrijf wil je natuurlijk klaar zijn voor de toekomst en dat ook naar buiten toe uitstralen. Dat maakt zeker in deze tijd ook heel interessant om elektrische auto’s te leasen. Laat jouw werknemers in een elektrische auto’s naar hun klanten gaan en geef een milieubewust visitekaartje af van je bedrijf. Elektrisch rijden op zichzelf heeft natuurlijk al vele voordelen. Denk hierbij aan het geruisloze rijplezier maar ook zeker aan de kosten die bespaard worden op brandstof. Oplaadpalen schieten uit de grond dat het ook steeds meer mogelijk maakt om de elektrische auto overal op te laden. Daarbij wordt de actieradius van elektrische auto’s steeds langer dat het voor jou mogelijk maakt om overal op bestemming te komen zonder al te veel te hoeven laden. 

Kan ik ook thuis laden?

Uiteraard. Met het leasen van een elektrische auto is het ook mogelijk om een laadpaal te leasen. De laadvoorziening en het montagebedrag wordt dan opgenomen in het leasecontract. Daarbij is het ook nog zo dat de laadpaal aan het einde van het leasecontract uw eigendom wordt. Als laatst word je natuurlijk ook voorzien van een laadpas die er voor zorgt dat je de auto kunt voorzien van elektriciteit.  

 

https://www.superlease.nl/full-operational-lease/