Elektrisch Vervoer
Image default
Auto's en Motoren

Laad je elektrische auto thuis op met een eigen laadpaal

Laad je elektrische auto thuis op met een eigen laadpaal

Met de hoge brandstofprijzen is het steeds aantrekkelijker om de benzine- of dieselauto in te ruilen voor een elektrische auto. De prijs die je per kilometer aan brandstof betaald kan al snel 10 cent goedkoper zijn wanneer je elektrisch rijdt. En deze besparing kan nog groter worden zodra je gebruik maakt van een eigen laadpaal aan huis. Helemaal als je vervolgens je auto op gaat laden met energie die je zelf opgewekt hebt met zonnepanelen.

Wallbox of laadpaal?

Ga je voor thuis een laadpaal kopen? Dan heb je de keuze uit een wallbox of een laadpaal. Afgezien van het feit dat een wallbox aan de muur gemonteerd wordt en een laadpaal op een eigen paal staat zijn er weinig verschillen tussen beide laadpunten. De aanleg van een wallbox is over het algemeen iets goedkoper omdat er meestal minder graafwerk bij komt kijken.

1 fase of 3 fasen, wat betekent dat?

De maximale snelheid waarmee je een elektrische auto thuis kunt laden, is onder andere afhankelijk van hoe je huis is aangesloten op het elektranet. Het kan zijn dat je een 1-faseaansluiting in de meterkast hebt, maar een 3-fasenaansluiting. Met een 3-fasenaansluiting kun je in theorie drie keer zo snel, maar alleen als de auto dat ondersteund. Als je thuis nog geen 3-fasenaansluiting hebt, dan kun je vaak voor een relatief laag bedrag de aansluiting laten verzwaren door de netbeheerder. Bij diezelfde netbeheerder kun je opvragen wat voor aansluiting je nu hebt.

Laat een laadpaal installeren

Het plaatsen van een laadpaal is een lastige klus die je niet makkelijk zelf uit kunt voeren. Gelukkig zijn er genoeg leveranciers van laadpalen die ook de installatie voor hun rekening nemen. Ze zorgen ervoor dat de laadpaal op de juiste manier aangesloten wordt op de meterkast en kunnen je goed informeren over alle (on)mogelijkheden.

Ga voor een scherpe offerte naar de Website van Kieskeurig. En als je daar toch bent, check dan meteen even de scherpe deals voor een airco thuis!

 

https://www.kieskeurig.nl/laadpalen

Gerelateerde artikelen

Waarom moet ik mijn voertuig beveiligen?

Met deze tips vergroot je de actieradius van je elektrische auto

De bootverzekering in Nederland, wat moet je erover weten?