Elektrisch Vervoer
Image default
Dienstverlening

Laadpaal voor elektrische auto bij huis

Als je een elektrische auto koopt, sla je de stijgende benzine- en dieselprijzen over. Ze zijn zuiniger in onderhoud en stoten geen giftige gassen uit in de atmosfeer. Veel mensen maken zich echter zorgen over de moeilijkheid om een elektrische auto op te laden, waardoor ze aarzelen om er een te kopen. Als je toch een elektrische auto hebt, is het belangrijk dat er een laadpaal geïnstalleerd wordt bij je thuis. Wanneer de accu snel leeg raakt kan dit ervoor zorgen dat je niet meer verder kunt rijden. Met een thuislader kun je de auto ook ‘s nachts volledig oplader. 

Laadpaal thuis laten installeren

Voor het installeren van een laadpaal kun je Elektricien rotterdam benaderen, omdat zij de juiste kennis en ervaring hebben. Zij weten precies wat de beste plek is om een laadpaal te installeren. De plek van de laadpaal is namelijk essentieel voor het opladen van de auto. De laadpaal moet goed bereikbaar zijn en er moet genoeg ruimte zijn om dicht bij de laadpaal te kunnen parkeren. Samen met de elektricien kun je bepalen wat voor jou het beste uitkomt. Wanneer de laadpaal eenmaal geïnstalleerd is kun je ten alle tijden je auto opladen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat de accu leeg raakt.

Aansluiten van laadpaal op de meterkast

De laadpaal wordt direct aangesloten op de meterkast van jouw huis. In de meterkast legt de elektricien een nieuwe groep aan en plaatst hij een speciaal aardlekautomaat. Zo voorkom je dat het stroomnet in je huis overbelast raakt. Als de elektricien de elektra in de meterkast klaargemaakt heeft, zal er door de vloer of muur geboord moeten worden. Via het gat kunnen de kabels naar buiten getrokken worden om rechtstreeks naar de laadpaal te gaan. Eventueel kunnen de kabels die buiten het huis lopen nog ingegraven worden.