Elektrisch Vervoer
Image default
Zakelijke dienstverlening

Deze belangrijke functionaliteiten mogen niet binnen uw voertuigvolgsysteem ontbreken

In deze tijd mag een voertuigvolgsysteem niet ontbreken binnen uw wagenpark. Het draagt bij aan het verlagen van de kosten, verhoogt de productiviteit en het zorgt dat het voertuigonderhoud altijd up-to-date is. Tenminste wanneer uw voertuigvolgsysteem is uitgerust met de belangrijkste functionaliteiten.

Verschil tussen voertuigvolgsysteem aanbieders

Op de markt zijn de meest uiteenlopende voertuigvolgsystemen verkrijgbaar. Dat wil niet zeggen dat ieder systeem past bij uw bedrijfsdoelstellingen. De mogelijkheden en functionaliteiten zijn belangrijk om op te letten, maar ook de aanvullende ondersteuning. Misschien bent u niet thuis in al die nieuwe technieken of weet u niet hoe u optimaal gebruik maakt van een voertuigvolgsysteem. Kies voor een leverancier die naast de software u ook ondersteunt bij de implementatie, het integreren van het systeem en (als u wilt) een training geeft. Zo bent u ervan verzekerd dat u de resultaten, ROI en winstverwachting verbeterd voor uw wagenpark. 

Top 7 voertuigvolgsysteem functionaliteiten

De mogelijkheden en functionaliteiten voor voertuigvolgsystemen zijn eindeloos. Dat wil niet zeggen dat u ook alles nodig heeft. Neem altijd uw wagenpark en bedrijfsdoelstellingen als uitgangspunt. Om u op weg te helpen geven we 7 voertuigvolgsysteem functionaliteiten die het verschil maken voor uw wagenpark. 

  1. Kaart van alle voertuigen

Een online kaart waar u een overzicht krijgt van de locatie, status en actuele snelheid van alle zakelijke voertuigen. Deze functionaliteit binnen het voertuigvolgsysteem helpt u om routes te optimaliseren, bestuurders te coachen op hun rijgedrag en de klant op de hoogte te brengen bij file of wanneer de bestuurder om moet rijden.

  1. Near-realtime voertuigtracking 

Dit ligt in het verlengde van de functionaliteit ‘kaart van alle voertuigen’. Near-realtime voertuigtracking geeft u zicht in de gps-locatie en snelheid. Omdat de gegevens om de anderhalve minuut worden bijgewerkt, heeft u bijna live zicht op alle activiteiten binnen uw wagenpark.

  1. App voor wagenparkbeheerders

Als wagenparkbeheerder heeft u een verantwoordelijke taak. Om het werk makkelijker, leuker en efficiënter te maken, maakt u gebruik van de voertuigvolgsysteem app. De app maakt het voor u mogelijk om zakelijke voertuigen te lokaliseren en om bestuurders in te plannen op basis van beschikbaarheid. 

  1. Voertuigvolgsysteem rapporten

U wilt niet alleen dat uw voertuigvolgsysteem informatie en data opslaat, u wilt ook een overzicht van deze gegevens. De rapporten functionaliteit zorgt dat u gegevens ontvangt op aanvraag. Dit zijn gegevens als de dagelijks gereden kilometers, hoeveel brandstof is verbruikt en wanneer een chauffeur de snelheid overschrijdt. Op basis van deze rapporten kunt u de chauffeurs coachen en aansturen voor een efficiënt en effectief wagenpark.

  1. Naadloze planning van uw wagenpark

Een van de mogelijke functionaliteiten binnen een voertuigvolgsysteem is het plannen en toewijzen van opdrachten aan chauffeurs. Doordat u zicht heeft op de near-realtime locatie van uw bestuurders kunt u de planning aanpassen en waar mogelijk een opdracht toekennen aan een chauffeur die daar de tijd en ruimte voor heeft.

  1. Voertuig onderhoudsplanning

Onderhoud is een belangrijk onderdeel van wagenparkbeheer. Zeker bij een groot wagenpark kan het een uitdaging zijn om op de hoogte te blijven wanneer welk voertuig onderhoud nodig heeft. Dat is verleden tijd met de voertuigonderhoudsplanning binnen uw voertuigvolgsysteem. Hiermee stelt u service herinneringen in voor al uw zakelijke voertuigen. Zelf bepaalt u of u dit wilt op basis van kalender- of kilometer intervallen.  

  1. Wagenparkdashboards

Rapporten zijn handig om uit te draaien. In de meest ideale situatie staat alle belangrijke informatie en data in een wagenparkdashboard. De functionaliteit binnen het voertuigvolgsysteem is dan ook wat ons betreft onmisbaar. Hier vindt u alle prestatiegegevens van uw bestuurders en ziet u in één overzicht waar u mogelijk op geld kunt besparen.

 

https://www.verizonconnect.com/nl/oplossing/gps-voertuigvolgsysteem/