Elektrisch Vervoer
Image default
Woningen

UPDATE GEHEIMEN

appartement te koop

In dit artikel hebben we besloten om te praten over de kenmerken van renovatie in appartementen in huizen gebouwd tussen de jaren 50 en 80.

Een waarschuwing voor degenen die op het punt staan ​​eigenaar te worden: het doel van dit artikel is niet om u ervan te weerhouden te kopen, maar om u (mentaal en fysiek) voor te bereiden op wat u te wachten staat. Mee eens, het is beter om vijanden te ontmoeten in de vorm van lage plafonds en een kleine keuken die volledig bewapend is en afstoot met bijvoorbeeld lichte muren en luchtig textiel.

We raden dus aan “de olifant stuk voor stuk op te eten” – dan kom je als winnaar uit de reparatie.

In ons geval zullen we analyseren hoe we het beste reparaties kunnen uitvoeren in de “Chroesjtsjov” en een enkel probleemgebied kunnen verslaan.

Toen namen ze een spatel in de ene hand, een meetlint in de andere, en reden weg.

Om niet nog meer ruimte te stelen, denk aan spanplafonds in plaats van gipsplaat, of beter – egaliseer het oppervlak van het plafond en schilder het met witte verf om kostbare millimeters te besparen.

Maar als u toch besluit om de voorkeur te geven aan spanplafonds, is het belangrijk om te beslissen over de locatie van de lichtbronnen VOORDAT het spanplafond op zijn rechtmatige plaats staat (om de bedrading te geleiden en gaten in het plafond zelf te maken voor lichtbronnen).

Naast de echte uitbreiding van de ruimte is het mogelijk en noodzakelijk om psychologische effecten van perceptie te gebruiken – kies bijvoorbeeld dezelfde verfkleur voor de muren en het plafond. Dit zal het effect creëren dat de muren doorlopen en het plafond zal visueel groter lijken.

Verticale strepen zullen ook helpen bij deze moeilijke taak – om het plafond tot een onbereikbare hoogte te verhogen.

Je moet hier echter voorzichtig zijn – kies een brede strip. Een uitstekende oplossing is de afwisseling van brede witte en gekleurde strepen.

Ze vullen de witte strip aan en voegen tegelijkertijd lichtheid toe aan de ruimte met een brede witte plint en dezelfde hellingen op de deur.

Hangende armaturen doen ook uitstekend werk door het plafond te verhogen en de kamer verticaal te trekken.

Een visuele toename van de ruimte kan worden bereikt met behulp van verlichting – bijvoorbeeld door verschillende lichtbronnen te gebruiken (aan de muren, op de vloer, aan het plafond).

Ten eerste kun je op deze manier altijd de juiste hoeveelheid licht regelen (wat met één kroonluchter lastiger is).

Ten tweede zorgt het licht voor een bepaalde sfeer – een familiediner, een romantische avond, films kijken, boeken lezen – al deze gelegenheden vragen om een ​​andere verlichting.

Begin bij het kiezen van decor en textiel vanuit de stijl: in de klassiekers en de Provence zullen dit lichte en lange gordijnen zijn – zodanig dat ze in kleine plooien op de grond liggen; in het hok en Scandinavische stijlen – verticale schilderijen en posters.

Dit alles zal visueel helpen om de hoogte van de plafonds te vergroten.

Wat te doen wordt niet aanbevolen:

1) Multilevel en valse plafonds. Doe het alsjeblieft niet. Ja, twee niveaus zijn al veel. En in het algemeen stellen we voor om een ​​wereldwijde samenzwering te sluiten – om alle plafonds van verschillende niveaus te nemen en op te geven. Welnu, ze hebben geen plussen, maar er zijn meer dan genoeg minnen: stof hoopt zich op, visueel lijkt het minder ruimte en ziet het er verouderd uit.

2) Een massieve kroonluchter in het midden van het plafond of hangend aan een ophanging. Deze optie herinnert u er elke keer aan dat u zich dicht bij de plafonds bevindt. Je wilt je toch niet als een hobbit voelen in je ondergrondse hol? Zo niet, dan weet u wat u moet doen (zie hierboven).

3) Het gebruik van een groot aantal kleuren – vloeren in de ene kleur, muren in een andere, plafond in een derde, decor en textiel in de vierde, vijfde, zesde. En alles – contrasterend, helder, anders.

4) Zware gordijnen of meerlaagse gordijnen met een lambrequin. Er is geen tijd om het uit te leggen. Vergeet het maar – de lambrequin bleef in de jaren 2000 (net als de renovatie), laten we het in vrede laten gaan en verder leven.

Ga intussen de kamer binnen en meet de hoogte van het plafond – ineens zal dit materiaal ook voor jou relevant zijn!

huis kopen en verhuren

https://be.propenda.com