Elektrisch Vervoer
Image default
Auto's en Motoren

Hoe weet je of een autobedrijf betrouwbaar is?

Er gaat een punt komen dat jouw auto toe is aan een bepaalde reparatie of bepaald onderhoud. In dit geval moet je een juiste garage of een juist autobedrijf hebben uitgekozen. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een autobedrijf in Emmen, dan is de keuze nog redelijk ruim. Er zijn meerdere bedrijven en deze zullen je allen proberen te lokken met de laagste prijzen. Het is handig om te weten waar je op moet letten voor je jouw auto laat repareren.

Inschatten

Er zijn een aantal manieren waarop jij ongeveer kunt inschatten of jouw autobedrijf betrouwbaar is. Uiteraard weet je pas dat het bedrijf niet betrouwbaar is als er bepaalde punten aan het licht komen, maar met de volgende gegevens kun je in ieder geval al een indicatie krijgen van hoe het er aan toe gaat binnen het bedrijf. Het belangrijkste punt is je gevoel. Wanneer jij een autobedrijf binnen stapt, kijk dan vooral goed om je heen en praat met verschillende mensen. Wanneer een bedrijf niet goed aanvoelt, is het ook zeker niet aan te raden om zaken met dit bedrijf te gaan doen. Je gevoel kan op meerdere manieren benadrukt worden. Naast vriendelijkheid van het personeel is het ook van belang dat het bedrijf er schoon en netjes uitziet. Het aanbod van een kopje koffie of thee is uiteraard prettig en krikt je vertrouwen waarschijnlijk een stuk omhoog. Zaken als een te vlotte babbel werken vaak averechts.

 

BOVAG 

De BOVAG (BOnd Van Automobielhandelaren en Garagehouders) is een bepaalde erkenning die betrouwbare autobedrijven en garages krijgen. Aan dit feit is te zien dat het bedrijf waarmee jij zaken wil gaan doen, daadwerkelijk te vertrouwen is. Werkzaamheden worden verricht onder bepaalde vereisten en je zal nooit teveel betalen. Overige zaken als goede onderdelen zijn ook erg belangrijk bij reparaties en onderhoud. Bij bedrijven met een zeer lage prijs is het vaak maar de vraag of de onderdelen die gebruikt worden wel daadwerkelijk originele onderdelen zijn of dat er een chinese variant wordt gebruikt. Zaken als deze komen helaas vaak voor.

Het juiste autobedrijf kiezen

Het is dus extreem belangrijk om het juiste autobedrijf te kiezen. Wanneer er geen teken is van de BOVAG binnen een bedrijf, is het handig om je vooral door je gevoel te laten leiden. Uiteindelijk komt het er op neer dat jij degene bent die deze keuze moet maken. Denk er dus goed over na.