Elektrisch Vervoer
Image default
Aanbiedingen

Voordelen van laminaatvloeren

Bij het overwegen van welk type vloeren te kopen, bieden laminaten een aantal voordelen ten opzichte van hout. De voordelen zijn dat laminaat minder kost, makkelijker te installeren is en waterbestendig is. Ontdek hier de voordelen van laminaten en waarom ze vandaag zo populair zijn! Als je nog steeds niet zeker weet of je dit soort vloeren moet kopen, lees dan gauw verder voor meer informatie. 

 

Minder duur dan hout

Laminaatvloeren zijn een stuk goedkoper dan houten vloeren en kunnen worden al snel geïnstalleerd voor een goedkope prijs. Het is ook meestal makkelijker te installeren en komt het in een breed scala aan kleuren. Een ander voordeel is dat je jezelf honderden euro’s kunt besparen door het zelf te installeren. Win-win!

 

Makkelijk te installeren

Wanneer je op zoek bent naar een gemakkelijk te installeren laminaatvloeren, moet je rekening houden met de grootte van de ruimte die je wilt gebruiken. Zorg ervoor dat de kamer wordt verwarmd voordat je begint met installatie. Volg vervolgens de installatie -instructies van de fabrikanten nauwkeurig! De meeste laminaatvloeren zijn eenvoudig te leggen, maar sommige typen vereisen specifieke technieken voor het leggen van de vloer. Nadat je de lengte van de eerste rij hebt gemeten en gemarkeerd, kun je met de tweede rij starten door het uiteinde van de eerste plank te zagen. Hierbij moet je opletten dat je ongeveer 30 cm ruimte tussen de platen achterlaat. Zorg ervoor dat de tong van de plank in de groef van de gestapelde rij gaat. Deze stap is essentieel bij het leggen van de tweede rij planken. Zorg ervoor dat de planken zijn verbonden met een klik.

 

Waterafstotend

Ben je geïnteresseerd in het toevoegen van een nieuwe vloer in jouw huis, kijk dan eens naar de waterbestendige laminaatvloeren die verkrijgbaar zijn. Dit soort vloeren zijn erg makkelijk in reiniging en onderhoud. Het fijne aan dit soort vloeren is dat ze minimale onderhoud vereisen. Met een stofzuiger en een vochtige dweil ben je zo klaar met de schoonmaak van de vloer. Daarnaast zijn waterdichte laminaatvloeren ook relatief goedkoop. Dit soort vloeren zijn veel makkelijker en goedkoper te installeren dan tegels en porselein. 

 

Tips voor de aanschaf van laminaat

Een andere tip voor het vinden van betaalbare laminaatvloeren is om te overwegen wanneer je het wilt aanschaffen. Prijzen kunnen nogal variëren, afhankelijk van de tijd van het jaar dat je besluit om een nieuwe vloer te kopen. In de herfst, vóór de feestdagen, kunnen de prijzen voor nieuwe vloeren stijgen. Na het vakantieseizoen zullen de prijzen lager zijn en zijn aannemers niet zo druk. Kijk bijvoorbeeld eens tijdens de lente- en zomerdagen voor betere prijzen! Op zoek naar een laminaatvloer? Bij Bebo Parket kun je terecht voor veel soorten vloeren!

https://www.beboparket.nl/