Elektrisch Vervoer
Image default
Auto's en Motoren

Waarom het spoelen van een automaat in een auto belangrijk is

Het spoelen van een automaat in een auto is een belangrijke stap in het onderhoud van een auto. Dit proces, ook wel bekend als “flushing” genoemd, helpt bij het verwijderen van oude olie en deeltjes die zich in de automaat kunnen ophopen. Hierdoor kan de automaat soepeler functioneren en kan de levensduur van de automaat verlengd worden. Bij Flushed wordt dit veelvoudig gedaan

Je auto fit houden

Om te begrijpen waarom het spoelen van een automaat zo belangrijk is, is het goed om te weten hoe een automaat werkt. Een automaat is een complex stelsel van componenten, waaronder een olie-koeler, een filter en verschillende koppelingen en tandwielen. Tijdens het gebruik, kleine metalen deeltjes, rubberdeeltjes en andere verontreinigingen kunnen zich ophopen in de automaat. Dit kan leiden tot een afname van prestaties en zelfs leiden tot ernstige schade aan de automaat.

Hoe werkt het?

Een automaat spoelen is een redelijk eenvoudig proces, maar het is wel belangrijk om het te laten uitvoeren door een professioneel. Het begint met het afvoeren van de oude olie uit de automaat. Vervolgens wordt de automaat gevuld met een speciale oplossing die is ontworpen om de verontreinigingen los te weken en te verwijderen. De automaat wordt dan aangezet en gedurende een bepaalde tijd in verschillende versnellingen gestuurd. Dit helpt bij het verwijderen van de verontreinigingen uit de automaat. Ten slotte wordt de oplossing vervangen door nieuwe olie en worden eventuele defecte onderdelen vervangen.

Het onderhoud

Het is belangrijk om op te merken dat een automaat spoelen geen vervanging is voor regulier onderhoud, zoals het vervangen van olie. Echter, het spoelen van de automaat kan wel helpen om problemen te voorkomen en de levensduur van de automaat te verlengen. Het is daarom aan te raden om de automaat te laten spoelen na ongeveer 30.000 tot 60.000 km of zoals aangegeven in het onderhoudsschema van de fabrikant.

Samenvatting

In samenvatting kan je zeggen dat het spoelen van een automaat in een auto, ook wel flushed genoemd, een belangrijke stap is in het onderhouden van de auto. Het helpt bij het verwijderen van oude olie en deeltjes die zich in de automaat kunnen ophopen, waardoor de prestaties verbeteren en de levensduur van de automaat verlengd wordt. Het is aan te raden om de automaat te laten spoelen na ongeveer 30.000 tot 60.000 km of zoals aangegeven in het onderhoudsschema van de fabrikant, maar let erop dat het spoelen van de automaat geen vervanging is voor regulier onderhoud.