Elektrisch Vervoer
Image default
Financieel

Verzekering ondanks CIS registratie

Als je een CIS registratie achter je naam hebt staan betekent dat dat je een ernstige verkeersovertreding hebt begaan, fraude hebt gepleegd of je premie stelselmatig niet hebt betaald. Dat wordt allemaal vastgelegd in het register. Voordat je een verzekering kunt afsluiten zal een maatschappij altijd een check doen of er een registratie achter je naam staat. Is dat het geval dan wordt het afsluiten van een autoverzekering behoorlijk lastig. Dus voorkomen is in dit geval beter dan genezen. Gelukkig zijn er nog wel mogelijkheden om een autoverzekering te krijgen en dat is maar goed ook. Want zonder verzekering mag je de weg niet op. In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden.

Check de registratie

Als je het idee hebt dat er iets niet klopt. Check dan of de CIS registratie terecht is. Het kan zijn dat je je van geen kwaad bewust bent en dat de registratie niet klopt. Je kunt je gegevens opvragen om te ontdekken wat er vastgelegd is en bezwaar aantekenen indien nodig. Voor het geval je dondersgoed weet dat je een stempel achter je naam hebt staan, dan kun je deze stap natuurlijk gewoon overslaan. Want het heeft geen zin om maar de bekende weg te vragen. Dat kost onnodig tijd en inspanning.

Verzekering bij CIS registratie

Met een CIS registratie is de kans klein dat een reguliere verzekeringsmaatschappij jou een verzekering aanbiedt. Je behoort tot een risicogroep en daar houden dit soort maatschappijen niet van. Je kunt een aantal partijen proberen en als het lukt is het de moeite zeker waard. Het kan je veel geld schelen. Als je steeds nul op rekest krijgt dan blijven alleen de partijen over die ook mensen met een registratie achter hun naam accepteren. Dat zijn maatschappijen die andere voorwaarden stellen.

Eigen risico vooruit betalen

Met een CIS registratie betaal je aan de maatschappij die je wil accepteren als klant vaak een bedrag aan eigen risico vooruit. Hierover valt niet te onderhandelen. Je zult ervoor moeten zorgen dat je bedrag bij elkaar sprokkelt en anders gaat de deal niet door. De reden dat je een bedrag vooruit moet betalen is simpel. Daarmee heeft de maatschappij iets achter de hand bij jou als klant met een hoog risico op gedoe. Dat is ook de reden dat je de verzekering krijgt aangeboden. Het is niet voor niks dat andere maatschappijen je weigeren.

Hogere premie bij CIS registratie

Verder zul je met een CIS registratie, bij een partij die je accepteert, een hogere premie betalen. Ook hier kun je van alles van vinden, je kunt het alleen niet veranderen. Je mag blij zijn dat je een verzekering krijgt. Wat je kunt doen is zorgen dat de registratie zo snel mogelijk verdwijnt en zorgen dat je geen nieuwe krijgt. Dan kun je op termijn gewoon weer terecht bij een reguliere maatschappij met reguliere voorwaarden. Voor nu is het roeien met de riemen die je hebt en je houden aan de gemaakte afspraken. Is je autoverzekering geweigerd? Kijk dan eens naar wat er mogelijk is bij De Vereende.