Elektrisch Vervoer
Image default
Dienstverlening

Waarom is automaat spoelen belangrijk?

Door ervoor te zorgen dat elk van jer auto-onderdelen krijgt wat het nodig heeft, kan je auto veilig en efficiënt blijven werken. Routinematige vloeistofspoelingen en olieverversingen zijn hier een van. Deze vloeistoffen voorkomen dat de onderdelen teveel wrijven en te snel verslechteren. Hierdoor worden storingen aan het voertuig en defecten aan onderdelen waardoor vermeden. Regelmatige olieverversingen en automatische vloeistofspoelingen kunnen je dus op de lange termijn geld besparen en je auto in topconditie te houden. Er zijn verschillende aanbevelingen voor de soorten vloeistoffen die je nodig hebt. Dit is afhankelijk van het soort auto dat je bezit. Regelmatige controles bij een garage in de buurt kunnen ervoor zorgen dat je op de hoogte bent als je niet helemaal zeker weet wat je auto nodig heeft. Hier zijn een paar algemene dingen waar je op moet letten.

Motorolie

De motorolie van je auto is erg belangrijk. Terwijl sommige voertuigen synthetische of een combinatie gebruiken, gebruiken andere gewone motorolie. Je kunt ongeveer 5000 kilometer of misschien iets meer reizen tussen olieverversingen. Dit is afhankelijk van het type motor in je auto. Je automaat spoelen kan een slimme optie zijn om vuil en vervuilde olie te verwijderen. Doe dit zeker als je de geadviseerde limiet hebt overschreden.

Transmissievloeistof

De meeste professionals adviseren om de versnellingsbakolie en de filter om de 40.000 km te vervangen. Bovendien is het nuttig om de algemene gezondheid van je transmissievloeistof vaker te controleren, maximaal één keer per maand. Transmissies kunnen de vloeistof snel aantasten omdat ze zo heet worden. Wanneer de transmissievloeistof te laag wordt, donker wordt of verbrand ruikt, is het tijd voor vervanging. Als je te lang wacht, kan de vloeistof verstopt raken met deeltjes en moet deze volledig worden doorgespoeld. Laat dit door een professional uitvoeren, zodat ze kunnen controleren of je transmissie nog in goede staat is.

Koelvloeistof

Als het buiten te warm of te koud is, zorgt koelvloeistof ervoor dat je motor niet oververhit raakt of bevriest. Oudere vloeistof verliest zijn vermogen om de temperatuur te regelen, waardoor de motor vatbaar wordt voor schade. Bovendien is deze vloeistof essentieel om corrosie van interne motoronderdelen te voorkomen. Laat hem minimaal om de twee jaar leeglopen en vervangen.