Elektrisch Vervoer
Image default
Vakantie

Met de auto naar omliggende eilanden Griekenland

Als u in het bezit bent van een huurauto dan kunt u eilandhoppen. U kunt bij rederijen informeren wat hun aanbod is. Zij varen vanaf het vasteland van Griekenland naar de eilanden en tussen de eilanden zelf. Wilt u in Griekenland meerdere plaatsen bezoeken dan is dit een perfecte mogelijkheid. Als u al een auto heeft gehuurd dan kunt u online tickets boeken voor meerdere rederijen. Zij varen in Zakynthos, Kefalonia, Cycladen, Sporaden, Mykonos en Santorini. Houd u van natuur dan is Zakynthos het ideale eiland om te verkennen. Het bestaat uit bergachtige gebieden, olijfgaarden en druivenvelden. 

De eilanden van Griekeland

Houd u van winkelen dan hopt u naar het volgende eiland Kefalonia. U kunt in de levendige hoofdstad Argostoli winkelen en een glaasje van de welbekende Robola wijn proeven. Wilt u rustig aan de baai dineren en genieten van de zonsondergang dan hopt u naar het eiland Ithaka. Houd u van geschiedenis en opgravingen van oude tempels, grotten, theaters en paleizen of genieten aan een goudgele zandstrand dan kunt u hoppen naar Cycladen, Mykonos, Paros, Naxos en Santorini. 

Het eiland Paros heeft indrukwekkende grotten en natuur. In de havenplaats Naoussa vind je hele goede knusse traditionele restaurant waar je heerlijk visgerechten kunt eten. In Naxos stad bevindt zich het Venetiaans Kasteel en het archeologische museum met Romeinse mozaïeken. 

Santorini staat bekend om de witte karakteristieke huizen en de blauwe zee. De prijs wat je ervoor moet betalen is afhankelijk van uw reisperiode. Logischerwijs betaal je in het hoogseizoen en tijdens de schoolvakanties meer voor een overtocht dan in het laagseizoen wanneer het wat rustiger is. In het hoogseizoen van half mei tot half september varen er dagels ferry’s tussen de Griekse eilanden. In het laagseizoen is dat minder en wordt er niet meer dagelijks gevaren. Houdt er rekening mee als er een harde wind is dat er helemaal niet gevaren wordt of dat er sprake kan zijn van vertraging.