Elektrisch Vervoer
Image default
Auto's en Motoren

Waarom moet ik mijn voertuig beveiligen?

Jouw voertuig is een van de meest kostbare aankopen die je in je leven gaat doen. Je wilt er daarom ook voor zorgen dat deze altijd in jouw bezit blijft. Er zijn echter veel omstandigheden waardoor je jouw voertuig toch uit het oog gaat verliezen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan diefstal. Ook ernstige schade zorgt ervoor dat je afstand moet nemen van jouw geliefde voertuig. Je kunt echter voor verschillende redenen overgaan op de beveiliging. Maar waarom zou je dat dan doen? Onderstaande informatie geeft jou meer inzicht, zodat je kunt bepalen hoe jij tot beveiliging over gaat.

 

Schade aangebracht door dieven

Jouw voertuig is vatbaar voor veel verschillende zaken. Wanneer er een ongeluk gebeurt, ga je dit direct aan de schade en jouw portemonnee merken. Deze ongelukken hoeven echter nooit alleen door jezelf te gebeuren. Het zou namelijk ook kunnen zijn dat jouw voertuig gestolen wordt. Zo kan joyriding gebeuren. Tijdens joyriding kijken mensen vaak niet uit wat ze doen, waardoor de schade enorm kan zijn. Jouw auto wordt vaak later op een andere plek teruggevonden, waardoor jij met de kosten komt te zitten. En dat terwijl je zelf niet eens in de auto reed.

 

Jouw auto volgen met een systeem

Ook kan jouw voertuig gestolen worden voor bijvoorbeeld onderdelen. De dieven nemen de auto mee en zullen verschillende onderdelen op de zwarte markt gaan voorkomen. Ondanks dat je jouw auto op de juiste manier op slot hebt gezet en aan alle voorzorgsmaatregelen hebt gedacht, zit dit in een klein hoekje. Om het nog extra te voorkomen is het goed om de auto te beveiligen. Dit beveiligen kan bijvoorbeeld met een voertuigvolgsysteem. Deze alarmeert jou niet alleen wanneer dieven de auto meenemen, maar je kunt hem ook gelijk volgen als deze op weg is.

 

Jouw ritten registreren voor verandering van rijgedrag

Echter is deze beveiliging voor meer dingen goed dan alleen tegen diefstal. Een volgsysteem kan namelijk ook al jouw ritten registreren. Wanneer je veel onderweg bent, zie je direct wanneer je de meeste kilometers en daarmee ook de meeste kosten maakt. Je kunt er op deze manier verandering in brengen. Het is dus niet alleen een beveiliging voor jouw auto, maar ook voor jezelf en jouw portemonnee. Hiervoor moet je wel iets meer betalen dan een standaard alarm, maar je krijgt er ook heel veel voor terug als je hem goed geïnstalleerd hebt. 

 

Jouw verzekering vraagt om de beveiliging

De beveiliging van jouw auto kan dus op veel verschillende manieren helpen. Mocht de auto toch gestolen worden, dan kun je hem ook volgen. Ook levert het jou voordelen op met de verzekering. Als jouw voertuig gestolen is, dan moet je aan kunnen tonen dat je er alles aan gedaan hebt om dit te voorkomen. Wanneer je dit aan kunt tonen, dan zul je sneller uitbetaald worden en kun je dit geld gebruiken om een nieuw voertuig aan te schaffen. Je gaat hierdoor niet lang meer zonder zitten en bent van alle gemakken voorzien.