Elektrisch Vervoer
Image default
Dienstverlening

Wat zijn veelvoorkomende reparaties met de elektrische meterkast?

Meestal bevindt de meterkast zich buiten uw huis en is daardoor gevoelig voor beschadiging. Van het weer tot het worden aangereden door een voertuig, er zijn specifieke problemen met de elektrische meterkast die mogelijk moeten worden gerepareerd. Dit kan regen zijn, items die de doos raken tot op hoge leeftijd en onderdelen breken. Het is belangrijk dat elektriciens in de buurt de reparatie ondergaan, zelfs als er geen elektrische bedrading aan te pas komt. Dit komt omdat de box is aangesloten op verschillende andere elektrische voeding netwerken en veiligheidsschakelaars. Om de kans op een elektrische schok te verkleinen, mag alleen een getrainde professionele elektricien de reparaties uitvoeren. De meest voorkomende reparaties die optreden bij een elektrische meterkast staan ​​hieronder.

Scharnieren en vergrendeling

zijn de scharnieren van de meterkast beschadigd dan is vaak het vervangen van de kapotte scharnieren voldoende. De bestaande scharnieren worden verwijderd en de nieuwe scharnieren worden correct in de meterkast geplaatst. Meter Box Door – de deur van de meter is belangrijk om te sluiten om ervoor te zorgen dat onderdelen niet worden blootgesteld aan het weer of mensen. Een beschadigde meterkast kan de stroom naar uw huis effectief beïnvloeden en het is mogelijk dat Perilex aansluiten keuken of een andere ruimte in uw huis niet kan. Klink is een ander onderdeel dat gevoelig is voor beschadiging.

Een beschadigde vergrendeling moet worden vervangen om ervoor te zorgen dat de deur correct kan worden geopend en gesloten. Het installeren van een nieuwe grendel en handgreep zorgt ervoor dat de meterkast goed wordt afgesloten, het toevoegen van een grendel met een slot kan ook voorkomen. Het is belangrijk op te merken dat eigenaren van onroerend goed ervoor verantwoordelijk zijn dat er contact wordt opgenomen met een erkende elektricien om de meterkast te repareren. Als het een appartement of commerciële ruimte is, moet de persoon die verantwoordelijk is voor het onderhoud van het gebouw of het onroerend goed de reparatie regelen.

Waar kan uw meterkast worden verplaatst?

Bij het verplaatsen van de meterkast spelen specifieke factoren een rol om ervoor te zorgen dat deze op de juiste en veilige plek staat. Hieronder vindt u een gids met de belangrijkste overwegingen voordat een meterkast verhuizing plaatsvindt. De meterkast dient op een goed bereikbare plaats te staan. Als er een slot op de deur van de meterkast zit, zorg dan dat een sleutel goed bereikbaar is voor de elektricien. Rondom de meterkast moet een vrije ruimte zijn van minimaal twee meter die blijvend is, zoals begroeiing of muren mogen niet voor de meterkast komen te staan.