Elektrisch Vervoer
Image default
Auto's en Motoren

Zo heb jij langer plezier van je scooter

Heb jij net een nieuwe scooter, dan wil je deze natuurlijk het liefst aan iedereen laten zien. Toch is het belangrijk om vooral met een nieuwe scooter rustig aan te beginnen. Gezien het feit de motor nog niets gewend is, is het niet verstandig om direct vol gas de weg op te gaan. Vooral de eerste paar kilometer is het advies om het rustig aan te doen. Om je een idee te geven hoe jij ervoor kunt zorgen dat je langer plezier hebt van je scooter, hebben we een aantal tips voor je, die je hier zeker bij kunnen helpen.

Periodiek onderhoud

Ook je scooter onderdelen hebben met enige regelmaat onderhoud nodig. Het is daarom dus verstandig om je scooter minimaal één keer per jaar volledig na te laten kijken. Wil je het echt goed doen, dan is twee keer een verstandige keuze. Bij voorkeur voor de zomer en vlak voor de winter. De reden hiervoor, is dat je scooter vaak tijdens de wintermaanden voor het grootste deel in de schuur staat. Je doet er dus verstandig aan om tijdens deze periode je scooter minimaal één keer per week te gebruiken. Dit hoeft geen hele tour te zijn, maar slechts een kwartiertje laten lopen is voldoende.

Houd je scooter schoon

Ondanks het feit dat je een scooter windscherm hebt, wordt je scooter tijdens het rijden in de regen natuurlijk alsnog nat. Wanneer jij je scooter dan zo in de garage zet, dan loop je het risico dat de metalen onderdelen op ten duur kunnen gaan roesten. Je doet er daarom dus goed aan om je scooter na een ritje in de regen even goed droog te maken. Bij voorkeur met een speciale doek, zodat je de laklaag van je scooter niet beschadigd. Doe je dit niet, dan kan het zijn dat je scooter op ten duur roestplekken krijgt en dat komt natuurlijk ook de waarde van je scooter niet ten goede. Wees dus verstandig en zorg er altijd voor dat jij je scooter droog wegzet. Een keer een buitje regen is niet zo erg, maar wanneer dit structureel het geval is, zal je hier op termijn spijt van krijgen.