Elektrisch Vervoer
Image default
Gezondheid

3 tips om je slaap te verbeteren

Identificeer uw stress-trigger
Als je de oorzaak van je zorgen kunt achterhalen, doe het dan ruim voor het slapengaan, zei Dr. Foldvary-Schaefer. “Je wilt er vroeg aan werken, weg van de slaapkamer. Herkauwen, nadenken over de stressfactor. Veel van mijn patiënten houden een ‘zorgendagboek’ bij om hun gevoelens op te schrijven. Dit helpt je angst weg te nemen voordat je naar bed gaat.” Als je je geest tot rust kunt brengen voordat je gaat liggen, heb je minder kans om te woelen en te draaien. “De gewoonte om in bed te herkauwen kan acute slapeloosheid veranderen in chronische slapeloosheid,” zei ze.

Pas de sfeer in uw slaapkamer aan
Vooral als je moeite hebt om te slapen, wil je de perfecte omgevingsomstandigheden om goed uit te rusten. Zorg ervoor dat de temperatuur precies goed is – het is niet te warm, niet te koud, en je hebt een comfortabele matras en kussen. Als je te maken hebt met iets dat je slaap zou kunnen verstoren, “zoals een echtgenoot die snurkt of een huisdier dat graag in bed klimt”, moet je aanpassingen maken, zei Dr. Foldvary-Schaefer. Zelfs als kleine afleidingen je voorheen niet hinderden, kunnen ze je nu wakker houden, dus investeer in oordopjes of koop Spot zijn eigen bed.

Als je ’s nachts wakker wordt, blijf dan niet te lang in bed
Behalve dat het moeilijk is om in slaap te vallen, kan stress ervoor zorgen dat je midden in de nacht wakker wordt. Vermijd langer dan 20 minuten in bed liggen om te proberen weg te drijven; dit kan ervoor zorgen dat je over je zorgen gaat piekeren of gewoon stress over je slaapproblemen.

Ze stelde voor om op te staan en iets saais te doen. Zet de tv niet aan, dat kan stimulerend werken. Lees geen boek dat een pageturner zal zijn. Misschien een langzame sectie van de krant lezen of wat kleren strijken. Wanneer u zich weer slaperig begint te voelen, ga dan terug naar bed. Wat je ook doet, zei Dr. Foldvary-Schaefer, let gewoon niet op de klok. “Dit is wat je leert in cognitieve gedragstherapie voor slapeloosheid: creëer productieve gewoonten, stel de juiste verwachtingen, maak je hoofd leeg en ontspan.”

Meer tips? Lees dit artikel als je slecht kunt slapen door stress.

https://nickdewaard.nl/slecht-slapen-door-stress/