Elektrisch Vervoer
Image default
Toerisme

BOKRIJK IS HET GROOTSTE OPENLUCHTMUSEUM VAN FLANDRIA

bokrijk honden

Etnografisch Park Bokrijk is het grootste openluchtmuseum van Vlaanderen. Hier kun je zien hoe het leven van de Vlamingen er eeuwen geleden uitzag. Er zijn meer dan 120 architectonische monumenten in het park: huizen, boerderijen, schuren, molens, kerken en scholen. De totale oppervlakte van Bokreik is ongeveer 550 hectare, waarvan 60 hectare een ethnopark.

Ga de oude huizen binnen en zie hoe het leven van de Vlamingen eruit zag: hoe ze leefden, waar ze sliepen, wat ze aten, enz. In totaal zijn op het grondgebied meer dan 40.000 huishoudelijke artikelen ingezameld. Oh ja, er werken hier ook acteurs die duidelijk het leven van de lokale bevolking van die tijd laten zien. Toen we bijvoorbeeld een van de huizen binnengingen, kookte een jong meisje in themakleding uiensoep boven een vuur. En alles is echt: een ketel, brandhout, de geur van rook en zelfs soep.

Woon een van de masterclasses bij over het werken met brood, hout, leer, wol of klei. Het rooster is in te zien op de website.

Verken het territorium in een kar. De kosten van een enkele reis zijn 4 € of 5,5 € voor een dagkaart. Elke 10 minuten vertrekt er een paard met een kar. De optie is alleen beschikbaar in het weekend tijdens het hoogseizoen: juli, augustus.

Van 1 april tot 31 oktober kan er gevist worden aan de Grote Moffert. Volgens de informatie op de site zijn er: snoek, voorn, zeelt en rivierpaling. Uiteraard heb je toestemming nodig om te vissen.

Het ethnopark heeft verschillende boerderijen met schapen, kippen, ganzen, eenden, koeien, varkens en paarden. Toch is dit de manier van leven van de 19e en 20e eeuw!

Van 2 juli tot 1 september vinden tweemaal per dag de familievoorstellingen van Bravo Mr. Bruegel plaats. Beginnend om 14:00 en 16:00 uur. Show in het Nederlands. In het weekend is er om 11.00 uur een extra show. Duur +/- 45 minuten.

En tot slot is het in Bokrijk dat de beroemde Fiets Door Waterbrug ligt. De brug loopt letterlijk door het water.

Het openluchtmuseum is slechts een tiende van het volledige grondgebied van Bokrijk. De natuur is hier erg mooi. En meren. En fietspaden. Ook als je het ethnopark niet bezoekt, kun je hier de hele dag doorbrengen.

U kunt hier ook wandelen. Er zijn vijf gemarkeerde wandelroutes in de buurt van De Wijersee – vanaf 1,5 km. tot 9,5 km.

Informatie

De Cycling Through Water Bridge bevindt zich niet op het grondgebied van het etnopark. Om er te komen, moet je naar het pad achter Hangar 58 gaan en rechtdoor volgen tot je een herkenningspunt ziet.

Er zijn twee restaurants op het grondgebied van het etnopark. Het eten is net als overal: patat, salades, een paar vleesgerechten, sandwiches, een paar toetjes en bier natuurlijk! Er is ook een winkel met brood en zoete deegwaren.

https://www.dergatsjev.be/2020/09/bokrijk.html