Elektrisch Vervoer
Image default
Groothandel

De verschillende toepassingen van hout

Hout is een veelzijdig en waardevol materiaal dat een breed scala aan toepassingen biedt. Het wordt vaak gebruikt in de bouwsector voor de constructie van huizen, vloeren, wanden, en daken. In meubels vind je ook vaak hout terug, variërend van eenvoudige stoelen en tafels tot complexe kasten en bedden. Bovendien wordt hout verwerkt tot pulp en gebruikt in de productie van papier en karton. In de kunstwereld wordt hout gebruikt om sculpturen te maken en dient het vaak als canvas voor schilderijen. Kortom, hout is overal wel in terug te zien en de opties voor houtgebruik zijn eindeloos. Laten we kijken naar een paar specifieke voorbeelden waarbij hout gebruikt wordt. 

Een houten terras in de tuin

Tropisch hardhout is een geweldige keuze als je een duurzaam en aantrekkelijk houten terras in je tuin wilt aanleggen. Het heeft natuurlijke schoonheid en is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Door het behandelen van het hout kan de levensduur worden verlengd en kan het tegen regen en zon worden beschermd. Zo gaat je houten terras wel jarenlang mee. Een houten terras is een ideale plek om buiten te ontspannen. Zo kun je die ruimte gebruiken om te genieten van de zon en te barbecueën met vriendenen familie. Het voegt warmte en charme toe aan je buitenruimte. Hierdoor ben je sneller geneigd om meer tijd buiten door te brengen. Dit is ook nog eens voordelig voor je mentale en fysieke gezondheid. 

 

Hardhout is geschikt voor een stevige brug

Tropisch hardhout is ook een uitstekende keuze voor de bouw van robuuste bruggen. Het hout is bestand tegen zware belastingen en kan lang meegaan. Voetgangersbruggen en kleine voertuigbruggen worden vaak gebouwd met tropisch hardhout vanwege de duurzaamheid en sterkte ervan. Een belangrijke eigenschap hierbij is de veerkrachtigheid van het hout. Het moet namelijk met de bewegingen goed op kunnen vangen en niet breken onder een hoge druk. Aan de ander kant mag het niet te veerkrachtig zijn en te veel gaan bewegen. Een balans is dus belangrijk. Ook moet het stand kunnen houden tegen alle weersomstandigheden, van de warme zomerdagen tot de vriezende kou. Hardhout voldoet aan al deze eisen is en wordt daarom ook gebruikt voor de bouw van bruggen. 

https://www.vandenberghardhout.com/nl/