Elektrisch Vervoer
Image default
Aanbiedingen

Dit zijn de uitzonderingen bij het verzekeren van een elektrische auto

Wanneer je een elektrische auto aanschaft, zul je ook op zoek moeten naar een verzekering voor je nieuwe auto. Net als bij de aanschaf van een andere auto kun je kiezen uit verschillende soorten verzekeringen. Er zijn echter ook wat uitzonderingen voor een elektrische auto waar je op moet letten in je zoektocht naar een verzekering.

Tesla

Bij de aanschaf van een tesla kan het een stuk lastiger zijn om een verzekeraar te vinden. Dit heeft te maken met een beveiligingssysteem dat ingebouwd is in de auto. Een tesla heeft een volgsysteem in de auto waardoor de auto makkelijk teruggevonden kan worden bij diefstal. Er zijn een aantal verzekeraar die dit systeem niet veilig genoeg vinden. Deze verzekeraars kiezen er dan voor om geen Tesla’s te verzekeren. Het is overigens wel altijd mogelijk om een WA-verzekering af te sluiten voor een Tesla, maar als je een aanvullende verzekering wil, moet je eerst even informeren. De kans is er dat de verzekeraar waar je voorkeur bij ligt er voor kiest om geen all-risk dekking aan te bieden voor een Tesla. Let daar dus op als je een autoverzekering gaat afsluiten. https://www.allianzdirect.nl/autoverzekering/

Accessoires

Bij de aanschaf van een elektrische auto komen vaak nog extra kosten voor accessoires die nodig zijn bij het gebruik van de auto. Als je bijvoorbeeld een oplaadpaal aanschaft, kun je deze ook laten verzekeren. Extra producten als deze vallen meestal niet onder de autoverzekering, maar als je je oplaadpaal wilt verzekeren dan kun je dit apart ook nog doen. Het is immers een vrij prijzig object.

https://www.allianzdirect.nl/