Elektrisch Vervoer
Image default
Vervoer en transport

Kiezen voor een elektrische private leaseauto

De maatschappij is zich steeds meer bewust van het milieu en daarom is elektrisch rijden enorm in opkomst. Voor veel mensen is een volledig elektrische auto nog een te dure investering. Een elektrische auto private leasen is daarom een goed alternatief.

Het leasen van een elektrische auto

Een groot voordeel ten opzichte van het kopen van een elektrische auto is natuurlijk de aanschaf. Wanneer je kiest voor private lease hoef je geen grote investering te doen en kun je jouw spaargeld behouden. Daarnaast weet je maandelijks precies waar je aan toe bent. Alles is namelijk inbegrepen: afschrijving, verzekering, wegenbelasting, onderhoud, reparaties, schadeherstel, pechhulp en eventueel vervangend vervoer. De hoogte van je maandbedrag is afhankelijk van de waarde van de auto, het aantal kilometers per jaar die je denkt te gaan rijden en de looptijd van het leasecontract. Verwacht je heel weinig kilometers te rijden of ga je een leasecontract aan voor een langere periode? Dan zal het leasetarief per maand een stuk lager zijn.

 

Subsidie voor het leasen van een elektrische auto

Niet alleen voor de aanschaf van een nieuwe elektrische auto kom je in aanmerking voor subsidie. Ook wanneer je een private leaseauto leaset. De waarde mag niet lager zijn dan €12.000,- en niet hoger zijn dan €45.000,-. Ook moet de auto volledig elektrisch zijn en een actieradius hebben van tenminste 120 kilometer. Het subsidiebedrag van €4.000,- wordt in mindering gebracht op je maandbedrag. Hierdoor wordt het private leasen van een elektrische auto nog interessanter. Je kunt eenmalig in aanmerking komen voor deze subsidieregeling. Vooralsnog loopt de regeling tot 1 juli 2025, zolang er voldoende budget beschikbaar is.

Welke elektrische auto is voor mij geschikt?

Er zijn natuurlijk vele elektrische auto’s die je kunt leasen. Het maken van de juiste keuze is best lastig. Vergelijkingswebsite Mijnprivatelease.com zet voor jou alle mogelijkheden op een rijtje. Je kunt in één overzicht alle elektrische auto’s van verschillende leasemaatschappijen met elkaar vergelijken. Wanneer je een keuze hebt gemaakt kun je vrijblijvend een offerte aanvragen voor jouw elektrische private leaseauto.

 

https://www.mijnprivatelease.com